Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

G4S

Centurion

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

SmartSD

Secusoft

JMB Groep

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

Nenova

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

Milestone

IDIS

Unii

VVNL

Advancis

Brivo

Eizo

Sequrix

DZ Technologies

i-Pro

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

CDVI

Add Secure

Alphatronics

Seagate

Gold-IP

Hikvision

Connect Security

Alarm Meldnet

CardAccess

RoSecure

Eagle Eye Networks

2N

Optex

VBN

Explicate

NIBHV

OSEC

Bydemes

Paxton

ASSA ABLOY

Trigion

HID

ARAS

20face

HD Security

GFT

Oribi ID Solutions

Lobeco

SmartCell

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Kiwa

Bosch Security Systems

Akuvox

VAIBS

SOBA

Seris

EAL

Securitas

ADI

CSL

ASIS

Top Security

Paraat

Nimo Drone Security

Genetec

Crown Security Services

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Uniview

VEB

Boa’s Arnhem werken nu met informatiegestuurde handhaving

25 februari 2017
Redactie
10:00

Alle meldingen over calamiteiten, overlast of zelfs losse stoeptegels komen in de gemeente Arnhem sinds kort binnen via één app. Handhavers kunnen met deze app op hun smartphone precies zien waar ze moeten zijn en wat er aan de hand is.

“Er zijn vaak allerlei trends die lang niet altijd overeenkomen met de feiten”, zegt Robbert van Rooij, afdelingshoofd Vergunning en Toezicht bij de gemeente Arnhem in toezine.nl. “Door beschikbare databronnen te koppelen en te voeden met nieuwe meldingen, krijg je die feiten beter in zicht. En dat geeft beleidsmakers enorme houvast bij het vaststellen van prioriteiten en van de benodigde inzet van handhavers.” De app ‘Informatiegestuurde Handhaving Openbare Ruimte’ stelt data uit verschillende bronnen on the fly – dus op ieder gewenst moment – beschikbaar aan handhavers. Het zelflerende systeem geeft de dichtstbijzijnde boa direct informatie over een situatie die om aandacht vraagt. Dat kan gaan om een omgevallen boom, geluidsoverlast of bijvoorbeeld hondenpoep. De boa kan vervolgens een rapport met foto’s opstellen en zo nodig een bekeuring uitschrijven.

Effect
Het effect is volgens Van Rooij direct merkbaar. Sinds de invoering zijn er veel minder boa’s op kantoor. Het aansturen van de handhavers gebeurt door een systeem dat de meldingen zo efficiënt mogelijk verdeelt over de beschikbare mankracht op straat. Daarnaast kan het systeem op basis van beschikbare data ook bepaalde trends voorspellen. Op basis daarvan worden bijvoorbeeld in het weekend meer mensen ingezet dan normaal. Van Rooij: “Hoe meer databronnen we in de toekomst toevoegen – zoals weersinformatie of demografische gegevens – des te groter wordt die voorspellende waarde. De grootste drempel bij de uitbreiding van de app is volgens Van Rooij de privacywetgeving. Die werkt volgens hem vertragend voor dit soort innovaties. “We zijn helemaal niet op zoek naar privégegevens, maar naar meta-data over een bepaalde wijk. Die kan van grote meerwaarde zijn voor het voorspellend vermogen van ons systeem.” De plattegrond van Arnhem is voor de app in gebieden van 200 bij 200 meter ingedeeld. Dat geeft een fijnmazig beeld van de stad, zodat met informatiefilters op wijkniveau nuttige gegevens beschikbaar komen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner