Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

NIBHV

Brivo

ADI

Dero Security Products

Sequrix

Unii

BHVcertificaat.online

Genetec

OSEC

De Beveiligingsjurist

VEB

VAIBS

Akuvox

HD Security

Add Secure

CSL

CardAccess

Hikvision

CDVI

Milestone

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Nenova

G4S

Oribi ID Solutions

Paraat

SOBA

SMC Alarmcentrale

Optex

Crown Security Services

Network Optix

Explicate

Uniview

Traka ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

ARAS

Alarm Meldnet

SmartSD

Alphatronics

Eizo

Top Security

Bydemes

ASIS

Hanwha Vision Europe

VBN

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

20face

RoSecure

Securitas

Centurion

Connect Security

Seris

VVNL

i-Pro

2N

HID

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Nimo Drone Security

Masset Solutions

SmartCell

VideoGuard

Trigion

Paxton

Advancis

Multiwacht

Regio Control Veldt

Seagate

IDIS

Gold-IP

Secusoft

Lobeco

PG Security Systems

Kiwa

DZ Technologies

EAL

JMB Groep

Bosch-camera’s signaleren drugssmokkelaars bij bron

26 november 2023
Redactie
07:33

Een effectieve bestrijding van de drugssmokkel kan het beste in het land van herkomst beginnen. Zo’n land is Peru. Bosch realiseerde daar voor de haven van Ica een geavanceerd camerasysteem, dat onder zware omstandigheden indringers moet signaleren.

César Rojas begrijpt als geen ander hoe cruciaal het is om zijn territorium te beschermen tegen ongewenste indringers. Als operations manager van Puerto Paracas, een belangrijke haventerminal in Ica, Peru, waar het constant een uitdaging is om onbevoegden buiten te houden, staat hij voor de constante noodzaak om zijn aandacht op de juiste plek te hebben.

Unieke uitdagingen
Volgens het World Drug Report (UNODC, 2022) wordt bijna 90 procent van de wereldwijde in beslag genomen cocaïne verhandeld via containers of over zee. Bij Puerto Paracas brengen het extreme klimaat met zijn hitte, wind en blootstelling aan zout César Rojas en zijn team voor unieke uitdagingen om de toegang van drugssmokkelaars tot verboden gebieden te voorkomen. Een robuuste beveiligingsoplossing was een absolute noodzaak, een systeem dat hoogwaardige beelden kon leveren en bestand was tegen de zware omstandigheden.

Kwalitatieve camera’s met naadloze integratie
Om effectief criminele activiteiten te detecteren en vast te leggen in deze uitdagende omgeving, liet de havenmanager krachtige Bosch-camera’s installeren op tien masten van 40 meter hoogte. Het gaat om de MIC IP ultra 7100i PTZ-camera’s. Deze werken betrouwbaar bij ongunstige weersomstandigheden, leveren consistente, scherpe beelden ondanks trillingen en integreren naadloos met het bestaande videobeheersysteem. De camera’s bieden 4K UHD-resolutie, een windbestendigheid tot 290 km/u, 12x zoommogelijkheid en stabiele monitoring met optische beeldstabilisatie.

Eerdere oplossingen schoten tekort
Rojas benadrukt: “Vanwege onze nabijheid tot een gebied dat bekend staat om drugshandel, moeten we uitgebreide maatregelen nemen om onszelf te beschermen tegen criminele activiteiten. Het beveiligingsteam moet constant het terrein van 11 hectare in de gaten houden. We moeten kunnen zien wie er binnenkomt.”
Vorige oplossingen toonden slechts vage beelden en boden niet het noodzakelijke inzicht en bewijs. Hoewel de afbeeldingen op het eerste gezicht stabiel leken, werden ze onscherp bij inzoomen. Pogingen om het probleem op te lossen, faalden. Ook waren beveiligingslekken een zorg, omdat eerdere PTZ-camera’s allemaal hetzelfde gebied bewaakten zodra beweging werd gedetecteerd.

Een nieuwere aanpak met Bosch-camera’s
Het oorspronkelijke idee was om een radar in te zetten die een PTZ-camera zou activeren wanneer een indringer werd gedetecteerd. Helaas verstoorden de metalen hekken de elektromagnetische golven, waardoor dit plan onuitvoerbaar werd. Zelfs pogingen om het beeld te stabiliseren met een ‘jumper’ mislukten. Er was een nieuwe aanpak vereist.
Rojas en zijn team waren opgelucht toen ze ontdekten dat de effectieve technologie van Bosch hun uitdagingen aankon en voldeed aan de strenge beveiligingsnormen van de haven. Ondanks de hoogte van 40 meter bovenop de masten, blijven de beelden betrouwbaar scherp, zelfs bij sterke windvlagen tot 35 knopen en blootstelling aan hoge zoutniveaus.

Intelligente detectie en classificatie
Intelligente Video Analyse (IVA) controleert voortdurend het gebied op beweging en volgt automatisch objecten binnen het bereik van de camera. Dit sluit de beveiligingslekken die het team eerder ervoer. “We hebben nu slechts één Bosch-camera op een paal in plaats van de vroegere drie tot vier eenheden. Hiermee hebben we met succes het beveiligingslek gedicht”, verklaart Rojas.
Dankzij het intelligente videoanalyse-algoritme helpen de krachtige videocamera’s het team door objecten zoals mensen en voertuigen te detecteren en te classificeren, met nauwkeurige coördinaten en integratie met het RSA-systeem van Genetec. Ook dragen ze bij aan de precieze opsporing van inbreuken door efficiënt en automatisch gebruik te maken van PTZ-sensoren. De bijbehorende beveiligingsprotocollen worden geactiveerd zonder de operator af te leiden. Dit helpt Rojas en het team om te verzekeren dat er alleen geautoriseerde personen op het terrein zijn en dat individuen op het containerterrein kunnen worden geïdentificeerd.

Optimalisatie van middelen en verbetering van zichtbaarheid
Door technologie te gebruiken wordt het toezicht verbeterd en wordt het risico op fouten geminimaliseerd, vooral in omgevingen die een hoog niveau van beveiliging vereisen, zoals havens, industriële installaties of kritische bedrijfsfaciliteiten. Terwijl technologie niet volledig de noodzaak van menselijke controle en hardware vervangt, optimaliseert het de gebruikte middelen en ondersteunt het het team bij het uitvoeren van hun taken.
Rojas is trots op de nieuwe oplossing op zijn werkplek. “Waar we voorheen niets zagen, hebben we nu alles onder controle”, zegt hij. Dit vat de positieve impact samen die Bosch heeft gehad op de functionaliteit van Puerto Paracas, dat nu geniet van een hoog niveau van bescherming en veiligheid.
“We zijn tevreden zolang we onbevoegden buiten de terminal houden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat de mensen op Puerto Paracas geautoriseerd zijn en dat voorbijgangers op het containerterrein kunnen worden geïdentificeerd”, aldus Rojas.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner