Bosch treft nieuwe maatregelen voor datasecurity

Bosch zegt cyber- en datasecurity zeer serieus te nemen. De fabrikant ontwerpt al zijn video-oplossingen om te voldoen aan de behoeften van klanten, nu en in de toekomst. Er kan op worden vertrouwd dat ze de juiste prestatieniveaus, duurzaamheid en beveiliging bieden voor absolute gemoedsrust, aldus Bosch.

Dankzij het gevestigde veilige engineeringproces en de benadering van cybersecurity heeft Bosch verschillende cybersecurity-certificeringen weten te behalen en kan het bedrijf de hoogste beveiligingsniveaus garanderen voor elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten.

Standaard veilig
Omdat cyberdreigingen altijd in ontwikkeling zijn, stelt Bosch klanten in staat om het potentiële aanvalsoppervlak van de apparaten te verkleinen met een paar configuratiewijzigingen. En nu wordt een best practice op het gebied van cyberbeveiliging geïmplementeerd door bepaalde poorten standaard uit te schakelen. Dit geldt voor camera’s die zijn geproduceerd met de firmwareversie CPP13 8.90 en binnenkort ook voor de CPP14-camera’s met firmware 9.0. Ook camera’s die in het veld worden bijgewerkt naar een van deze of toekomstige firmwareversies, profiteren van het verhoogde beveiligingsniveau. Tegen het einde van het jaar geldt dit ook voor alle CPP7.3-camera’s en lager.

Deel dit artikel via: