Branchevereniging Voertuig Beveiliging wil schade beperken

Recent hebben alle after-market leveranciers van Alarmsystemen en de leveranciers van Voertuigvolgsystemen in Nederland de handen ineen geslagen en is de Branchevereniging Voertuig Beveiliging (BVB) opgericht.

BVB Branchevereniging Voertuig BeveiligingDe BVB wil verzekeraars helpen in de aanpak van voertuigcriminaliteit en bij het beperken van de schadelast.

De afgelopen drie jaar steeg de schadelast door inbraak in- en diefstal van jonge auto’s tot drie jaar van 40 miljoen naar bijna 100 miljoen Euro. Terwijl dieven steeds gespecialiseerder te werk gaan, weten Nederlandse verzekeraars nauwelijks wat de nieuwste eisen zijn op het gebied van voertuigbeveiliging. De vereniging wil iedereen wakkerschudden en tegelijkertijd meebepalen welke technologieën het beste ingezet kunnen worden in de strijd tegen grote autobendes.

Hoewel het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit met het VbV-SCM keurmerk steeds zwaardere eisen stelt voor startonderbrekers, alarmsystemen en voertuigvolgsystemen, is dit nog nauwelijks bekend bij iedereen. Zo is sinds 1 januari jamming detectie met startonderbreking verplicht voor duurdere auto’s met een voertuigvolgsysteem, maar daar is nog nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven. Dat terwijl uit onderzoek blijkt dat auto’s met een dergelijk systeem 74 procent minder vaak worden gestolen. Tevens is het sinds die datum verplicht dat alarmsystemen welke achteraf worden geïnstalleerd voorzien zijn van een eigen autorisatie om de externe startonderbreker uit te schakelen.

De nieuwe branchevereniging wil fungeren als informatiebron. Ons doel is om als serieuze en professionele sparringpartner in de beveiligingsbranche mee te denken en te werken aan nieuwe regelgeving, zegt voorzitter Gerard Klein.

Deel dit artikel via: