Brandweer bouwt rampen na met Lego

De brandweermannen Evert de Graaf en André Overeem hebben onder de naam IncidentenCity een aantal bekende rampen nagebouwd, zoals de brand bij ChemiePack en het ongeluk met het brugdek in Alphen aan den Rijn.

Er komen steeds nieuwe rampen bij. Zo is ook een schaalmodel gebouwd van de brand bij het Shell-tankstation De Andel langs de A12, dat in september door een zelfmoordenaar werd geramd. De twee brandweermannen exposeren regelmatig op beurzen en afgelopen jaar waren hun bouwwerken te zien in PIT in Almere.
De hobby begon al in 2002 en heeft onder andere als doel om te laten zien hoe complex het werk van de brandweer kan zijn. En vooral richting kinderen willen de twee tonen wat de gevolgen van brand kunnen zijn en hoe belangrijk het daarom is om aan preventie te doen. Het is wel elke keer een uitdaging om aan geschikte bouwstenen te komen. De brandweermannen shoppen daarvoor over de hele wereld, om elk incident zo natuurgetrouw na te kunnen bouwen. Het enige wat men om ethische redenen achterwege laat zijn de slachtoffers.

Deel dit artikel via: