Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

IDIS

Multiwacht

Nimo Dog Security

RoSecure

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Sequrix

Trigion

Masset Solutions

NIBHV

Service Centrale Nederland

ADI

Genetec

Eizo

CardAccess

Unii

HID

Nenova

20face

Centurion

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Avigilon Alta

Explicate

HD Security

VBN

SmartSD

2N

G4S

Alarm Meldnet

Optex

Gold-IP

JMB Groep

Akuvox

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

Hikvision

CSL

Seagate

Secusoft

SmartCell

SOBA

Securitas

VAIBS

Advancis

Kiwa

Crown Security Services

VVNL

VEB

DZ Technologies

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Lobeco

Milestone

CDVI

Seris

Dero Security Products

Paxton

ARAS

OSEC

EAL

Paraat

i-Pro

Eagle Eye Networks

Brivo

Oribi ID Solutions

GFT

Hanwha Vision Europe

Uniview

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

Nimo Drone Security

Alphatronics

ASIS

Bydemes

Top Security

Add Secure

Connect Security

Breed manifest tegen agressie en geweld

16 juni 2023
Redactie
09:21

Een breed verbond van politieke partijen en maatschappelijke organisaties spreekt zich in een manifest uit tegen agressie en geweld. Ze doen met het manifest een oproep aan de samenleving, werkgevers en de regering om iets tegen agressie en geweld te doen.

Het manifest is een initiatief van de D66-Kamerleden Hanneke van der Werf en Joost Sneller. Het is inmiddels ondertekend door onder meer de vier regeringspartijen en een groot aantal oppositiepartijen. Ook organisaties van politiemensen, journalisten, leraren, juristen en zorgmedewerkers scharen zich achter het manifest. Volgens de initiatiefnemers maakt een kleine groep ontevreden onruststokers het voor een steeds grotere groep mensen onmogelijk om hun werk te doen. Het gaat om politieagenten, journalisten, zorgpersoneel, boa’s, advocaten, ov-personeel, docenten, officieren van justitie, brandweermensen, wetenschappers, rechters en politici.  In totaal zijn er nu 25 ondertekenaars die vinden dat de samenleving als één blok achter deze beroepsgroepen zou moeten staan.

Keren van het fenomeen
“Ons land draait op mensen die bereid zijn zich dagelijks voor anderen in te zetten. Zij zorgen dat de tram rijdt, bieden eerste hulp bij een ongeval en zorgen voor onafhankelijke journalistiek. Als die mensen door agressie hun werk niet meer willen doen, loopt ons land vast. Het strafrecht alleen is niet genoeg. Dit vraagt om het keren van een fenomeen”, aldus Van der Werf. Zij constateert dat de maatschappij steeds verder verhardt en dat onrust en onbegrip steeds vaker omslaan in haat en agressie, met name tegen mensen die in dienst van de samenleving werken. De ondertekenaars roepen de regering op om onder andere een samenwerkingsverband op te richten waar werkgevers en werknemers terechtkunnen voor advies, hulp bij aangiften en weerbaarheidstrainingen. Het Openbaar Ministerie zou hierbij een rol moeten spelen. “Laat niet normaal worden wat niet normaal is.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner