Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Brivo

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Alphatronics

Avigilon Alta

Crown Security Services

Eizo

G4S

IDIS

Multiwacht

ADI

Uniview

GFT

OSEC

Masset Solutions

Bydemes

Connect Security

Add Secure

De Beveiligingsjurist

20face

Securitas

Milestone

NetworxConnect

ARAS

Genetec

Explicate

i-Pro

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

Gold-IP

Unii

Paxton

NIBHV

Hanwha Vision Europe

SmartCell

Optex

Nimo Dog Security

SMC Alarmcentrale

VEB

Seris

JMB Groep

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Trigion

Service Centrale Nederland

Secusoft

DZ Technologies

Dero Security Products

SmartSD

Centurion

CDVI

ASIS

Eagle Eye Networks

VBN

PG Security Systems

HD Security

Top Security

CardAccess

SOBA

2N

EAL

Seagate

VAIBS

Hikvision

RoSecure

Nenova

Regio Control Veldt

HID

Bosch Security Systems

Sequrix

Paraat

Lobeco

Advancis

VVNL

Nimo Drone Security

Kiwa

CSL

Camerabewaking beperkt schade winkeldiefstal

15 juli 2010
Redactie
12:25

De totale schade als gevolg van winkelcriminaliteit was vorig jaar 740 miljoen euro. Aan preventie geven winkeliers ieder jaar 290 miljoen uit. In totaal kost winkelcriminaliteit Nederland dus meer dan een miljard euro per jaar.

Omdat de directe kosten van winkeldiefstal en fraude blijven stijgen terwijl ook de preventieve uitgaven toenemen, lijkt het alsof de preventieve maatregelen onvoldoende zijn. “Niets is minder waar. De juiste preventieve maatregelen blijken wel degelijk zeer succesvol. Het is alleen zo dat goede preventieve maatregelen in de ene winkel indirect als gevolg heeft dat het probleem zich verplaatst naar ‘de buren’, die zich minder goed beveiligd hebben. Daarom lijkt het netto-resultaat tegen te vallen”, zegt Edwin Beerentemfel, Country Manager van Axis Benelux, leverancier van IP-beveiligingscamera’s. “We zien nu dat meer en meer bedrijven overstappen van analoge op digitale camerabewaking, omdat niet alleen de preventieve werking die daarvan uitgaat groter is, maar ook omdat het juridisch beter bruikbare beelden van incidenten oplevert, die ook nog eens eenvoudiger terug te zoeken zijn. De bedrijven die IP-camerabewaking hebben geïnstalleerd melden zonder uitzondering een terugval in de schade door winkeldiefstal en fraude.”

Intersport Roermond besloot in mei vorig jaar een videosurveillancesysteem te installeren om de grote oppervlakte van de winkel beter te kunnen overzien en de mogelijke schade als gevolg van winkeldiefstal te verminderen. Roy van den Bergh, directeur: “De preventieve werking van de camera’s was voor ons het belangrijkst. We merken nu dat het aantal gevallen van verdwijning van goederen significant is afgenomen. Toen wij twee jaar geleden deze winkel openden was het best een spannend moment. De economie verslechterde zienderogen en het leek absoluut geen goed moment om een detailhandel te starten. Door het toepassen van videosurveillance konden we het verlies door diefstal of verdwijning minimaliseren, hetgeen direct positief uitwerkte op onze bottom line.”

De inzet van IP-camera’s in de detailhandel neemt explosief toe, IDC verwacht dat deze markt van 2009 naar 2013 zelfs verdrievoudigt. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de betere inpasbaarheid van de IP-systemen en de betere beeldkwaliteit en daarmee bruikbaarheid en effectiviteit van de beelden. Daarnaast zijn de beelden ook bruikbaar voor andere toepassingen binnen de winkels, zoals het waarnemen van winkelgedrag en looproutes.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner