Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Top Security

Nimo Dog Security

Sequrix

Add Secure

Hanwha Vision Europe

EAL

Gold-IP

Brivo

HD Security

Crown Security Services

ASIS

Uniview

RoSecure

IDIS

Alarm Meldnet

i-Pro

Genetec

Multiwacht

CSL

Kiwa

OSEC

Seagate

Eizo

VVNL

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

SOBA

JMB Groep

VBN

Paraat

Centurion

ADI

Bydemes

Alphatronics

Trigion

PG Security Systems

CardAccess

VAIBS

SmartSD

VEB

Hikvision

Connect Security

Securitas

Dero Security Products

GFT

2N

Regio Control Veldt

Secusoft

De Beveiligingsjurist

Explicate

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Unii

Eagle Eye Networks

20face

Optex

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

CDVI

Nimo Drone Security

NIBHV

Avigilon Alta

DZ Technologies

Advancis

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Paxton

Network Optix

Bosch Security Systems

Ajax Systems

SmartCell

HID

ARAS

VideoGuard

G4S

Nenova

Seris

Milestone

Camera’s als poortwachters toegangswegen Ekkersrijt

30 oktober 2014
Redactie
17:49

Bedrijventerrein Ekkersrijt krijgt camera’s als poortwachters tegen ongewenst bezoek. De camera’s leggen alle voertuigen op de foto vast die Ekkersrijt opkomen en verlaten.

De opgenomen beelden worden alleen teruggekeken als er een strafbaar feit is gepleegd en de beelden van betreden/verlaten van Ekkersrijt mogelijk bijdragen aan opsporing en aanhouding van daders.

Het Sonse bedrijf Ampleye plaatste woensdag samen met het installatie- bedrijf Enua uit Geldrop twee super-camera’s bij op alle toegangswegen. Deze uitbreiding volgt op een succesvolle proef met een enkele super-camera die al meer dan een jaar loopt en ondersteund wordt door het SRE. Sinds mei 2013 is er een proefopstelling bij de hoofdtoegangsweg tot Ekkersrijt bij de kruising afslag snelweg naar de weg 4000-5000-10.000 weg (KPN Business centrum).

super-cameraDe camera fotografeert en registreert ieder voertuig dat op de kruising Ekkersrijt opkomt of verlaat. Deze registratie wordt opgeslagen in een computer en opgevraagd als er een incident op Ekkersrijt plaatsvindt zoals doorrijden na aanrijding, diefstal, inbraak of vernieling op het bedrijvenpark.

Gebleken is dat cameratoezicht effectief is om het aantal bedrijfsinbraken terug te dringen. Dankzij toezicht met een systeem van 30 camera’s is het aantal bedrijfsinbraken op Ekkersrijt gedaald van 123 in 2006 tot 10 in 2013, zegt de leverancier. In de afgelopen maanden werden daarnaast een viertal doorrijdingen na aanrijding opgelost. Drie ervan betroffen vrachtautocombinaties die met draaien en keren een aanrijding veroorzaakten en daarna doorreden zonder hun identiteit achter te laten. In deze gevallen kon met het bestaande camerasysteem van 30 camera’s de aanrijding worden gereconstrueerd. Met de proefcamera kon de identiteit van de veroorzaker worden vastgesteld, omdat de dader langs deze camera was gereden. Ook zijn bij een inbraak in een bedrijf de daders herkend.

In de uitbreiding worden de nieuwe camera’s geplaatst bij de in- en uitgang aan de weg 2000, nabij de VW Dealer. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt ook daar vastgelegd met een foto-opname van het voertuig. Hetzelfde gaat gebeuren in de “bocht van Baetsen” en wel in de bocht van de overgang 9000 – 8900 weg. De camera’s worden aangesloten op het systeem van het Sonse beveiligingsbedrijf Team Beveiliging op Ekkersrijt. Dit bedrijf kijkt de beelden uit van de 30 camera’s op Ekkersrijt en verzorgt voor de leden van het SBBE de alarmopvolging in geval van een verdachte situatie of incident. De beelden van de super-camera’s worden slechts in geval van een incident teruggekeken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner