Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Add Secure

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

Teletek

CDVI

Synguard

ARAS

ASIS

Network Optix

Uniview

Genetec

Masset

Connect Security

VAIBS

Intrasec

EAL

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Sequrix

Kidde Commercial

Distri Company

Securitas

Aritech

Seagate

VVNL

Hanwha Vision Europe

Nenova

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

Trigion

OSEC

Multiwacht

VEB

Seris

Regio Control Veldt

ADI

Milestone

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

i-Pro

CSL

Crown Security Services

Paxton

VGN Group

IDIS

Akuvox

SmartCell

Lobeco

SmartSD

Centurion

Bydemes

Service Centrale Nederland

Advancis

Brivo

Paralax

NIBHV

HID

Eizo

Bosch Security Systems

Optex

Hikvision

2N

G4S

Secusoft

VideoGuard

Gold-IP

Paraat

Alphatronics

VBN

SOBA

Alarm Meldnet

HD Security

Top Security

Unii

MOBOTIX

Campagne Senioren en Veiligheid van start

2 april 2021
Redactie
07:28

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ is op 1 april de campagne Senioren en Veiligheid van start gegaan. Deze duurt vier weken en is een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met onder andere de politie. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

De campagne gaat in op verschillende vormen van criminaliteit, zoals meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid. Hoewel ouderen in algemene zin niet vaker het slachtoffer worden van strafbare feiten dan mensen in andere leeftijdsgroepen is ieder slachtoffer er een te veel. Politie en de Fraudehelpdesk zien sinds de corona-crisis een verschuiving in de criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via WhatsApp) fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij oplichters ‘hulp’ aanbieden.

Concrete tips
Slachtofferschap kan iedereen overkomen en dus ook elke oudere. Daarom krijgen senioren via de campagne concrete tips mee die slachtofferschap zoveel mogelijk kan voorkomen. Wanneer een oudere toch slachtoffer is geworden, is het van belang dat dit bespreekbaar is en ouderen aangifte doen. Hiervoor geeft de campagne eveneens tips. Deze (universele) informatie en tips kunnen natuurlijk ook door anderen worden benut, zoals bijvoorbeeld (klein)kinderen, buren en verzorgers.
Via de website (www.maakhetzeniettemakkelijk.nl) en de social media kanalen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en alle betrokken partijen worden voorlichtingsfilmpjes over het thema geplaatst.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

Suricat

Artitech Kidde Commercial

SequriX

Distri Company

Seagate

Boon Edam

Wordt een partner