Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

i-Pro

Explicate

Avigilon Alta

Crown Security Services

Lobeco

Dero Security Products

Paxton

ARAS

CardAccess

HID

Oribi ID Solutions

Masset Solutions

Regio Control Veldt

VVNL

HD Security

Optex

Nimo Dog Security

Akuvox

2N

ASSA ABLOY

Secusoft

OSEC

ADI

ASIS

Alphatronics

Genetec

Kiwa

Connect Security

IDIS

Advancis

VBN

20face

NetworxConnect

SmartSD

Ajax Systems

Eizo

Uniview

JMB Groep

Gold-IP

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Nenova

Alarm Meldnet

GFT

VAIBS

DZ Technologies

VEB

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Brivo

Multiwacht

Securitas

Milestone

Bydemes

Seagate

NIBHV

Trigion

Hikvision

CSL

Top Security

RoSecure

SMC Alarmcentrale

Unii

BHVcertificaat.online

SOBA

Seris

Nimo Drone Security

Add Secure

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Centurion

G4S

EAL

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

CDVI

Chubb Varel voorziet GVU bussen van camerabeveiliging

16 april 2009
Redactie
18:58

Om de veiligheid in bussen te optimaliseren, hebben openbaar vervoerbedrijf GVU en beveiligingsbedrijf Chubb Varel Security samen een oplossing gevonden om de veiligheid van chauffeur en passagiers te borgen. Alle bussen van GVU (circa 190 stuks) zijn uitgerust met een camerasysteem.

In 1999 is door GVU vanwege toenemende criminaliteit het besluit genomen de voertuigen te voorzien van camera observatie- en registratiesysteem zegt Jean Jacobs, Manager Service & Facilities van GVU. Een van de eisen die wij hadden is dat ongeacht weersomstandigheden, tijdstip en lichtinval, het gelaat van personen goed geïdentificeerd moet kunnen worden. Ook moet het geluid ter plaatse tijdens een noodsituatie kunnen worden opgenomen en geregistreerd. De bussen rijden nu alleen nog uit met een werkend camerasysteem. Dit besluit hebben wij genomen om de veiligheid van chauffeur en passagiers te borgen.

Het bewakingssysteem bestaat uit een camera en microfoon bij de chauffeur en afhankelijk van het type voertuig (standaard, gelede of dubbel gelede) een of meerdere camera’s in het passagiersgedeelte. Het systeem voldoet aan de eisen ten aanzien van trillingen en schokken en zijn gemeten volgens ISO 2631-1. Om de werking zoveel mogelijk te garanderen zet Chubb Varel Security dedicated technici in, die niet alleen bekend zijn met de techniek maar ook met de belangen en daaraan verbonden problematiek van GVU.

De camerasystemen voldoen geheel aan alle eisen van de Wet op de Privacy. Volgens Martijn Mathot, Sales & Marketing Director bij Chubb Varel Security heeft het systeem zich inmiddels al bewezen. Er zijn al diverse calamiteiten vastgelegd waarbij de beelden gebruikt konden worden als bewijsmateriaal. Bovendien werkt de aanwezigheid van camera’s preventief. De relschopper weet immers dat zijn daden op band worden vastgelegd en daarmee de bewijslast snel is geleverd.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner