Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

EAL

ASIS

Hanwha Vision Europe

Add Secure

DZ Technologies

Optex

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

Hikvision

BHVcertificaat.online

Securitas

Regio Control Veldt

Unii

Paraat

HD Security

Seagate

SOBA

SMC Alarmcentrale

CSL

ADI

VAIBS

Milestone

Alarm Meldnet

G4S

VideoGuard

Nimo Dog Security

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

VEB

i-Pro

Explicate

2N

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

OSEC

ARAS

VVNL

SmartCell

Centurion

Multiwacht

Nimo Drone Security

NIBHV

Dero Security Products

Sequrix

Brivo

Connect Security

Akuvox

Paxton

IDIS

VBN

CardAccess

Bosch Security Systems

Bydemes

Nenova

ASSA ABLOY

CDVI

Uniview

JMB Groep

Top Security

Gold-IP

20face

Lobeco

Crown Security Services

Secusoft

Kiwa

Seris

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Alphatronics

RoSecure

Genetec

Advancis

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

Trigion

Eizo

GFT

HID

Avigilon Alta

Consumentenbond: deel beveiligingscamera’s te hacken

3 juli 2019
Redactie
07:03

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beveiligd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. zes van de twaalf onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. Drie camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.

De Alecto DVC-215IP, de D-Link DCS-2670L en de Eminent EM6360 gebruiken een oudere netwerktechniek om apparaten bereikbaar te maken via internet. Doordat ze slecht zijn ingesteld, kunnen hackers ze van afstand benaderen, uitschakelen, beeld en geluid onderscheppen of de camera’s door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) onbruikbaar maken. Daarnaast blijken hackers achter logingegevens van gebruikers te kunnen komen en zo accounts over te kunnen nemen.

Niet versleuteld
De camera’s van Alecto en D-Link blijken ook niet alle gegevens versleuteld te verzenden, terwijl dit wel zou moeten bij apparaten die verbonden zijn met internet. Hetzelfde geldt voor de Foscam FI9900P, de Smartwares C923IP en de Ezviz C3W. Bij de laatste drie camera’s ontdekten de onderzoekers ook nog een aantal andere kwetsbaarheden, maar die zijn minder ernstig en moeilijker te misbruiken.
De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en het Agentschap Telecom ingelicht. Alecto heeft voor zijn camera een software-update uitgebracht, die het probleem moet verhelpen. Consumenten moeten deze wel zelf installeren. Smartwares laat weten dat er een nieuwe app beschikbaar is waarin de problemen verholpen zouden moeten zijn en te werken aan een update voor de camera.

Ondergeschoven kindje
De andere fabrikanten reageerden niet, bleven vaag over welke maatregelen zij zouden treffen of voerden maar een deel van de voorgestelde verbeteringen door.
Volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, laat de test zien dat fabrikanten te weinig oog hebben voor de veiligheid van apparaten die met internet verbonden zijn. “De digitale veiligheid van apparaten is nu nog te vaak een ondergeschoven kindje. Een kwart van de door ons onderzochte apparaten blijkt niet veilig, dat is gewoon te veel. Daarom pleiten wij samen met onze Europese zusterorganisaties en onze Europese koepelorganisatie voor wetgeving die veiligheidseisen verplicht stelt en die die fabrikanten aansprakelijk maakt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner