Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

Hikvision

Explicate

20face

SmartCell

SOBA

NetworxConnect

Secusoft

ASSA ABLOY

NIBHV

PG Security Systems

VBN

Securitas

EAL

Hanwha Vision Europe

Centurion

Seris

Add Secure

Eagle Eye Networks

VEB

Advancis

Oribi ID Solutions

Uniview

Alarm Meldnet

HID

Brivo

SMC Alarmcentrale

ASIS

Multiwacht

HD Security

GFT

Paxton

CDVI

Seagate

CardAccess

Gold-IP

Akuvox

Trigion

SmartSD

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Service Centrale Nederland

VVNL

Unii

2N

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Kiwa

Avigilon Alta

Dero Security Products

OSEC

Nenova

Ajax Systems

Eizo

Top Security

VAIBS

Milestone

CSL

Masset Solutions

JMB Groep

G4S

Alphatronics

Nimo Dog Security

DZ Technologies

Connect Security

Paraat

RoSecure

IDIS

Nimo Drone Security

ARAS

i-Pro

Optex

Bosch Security Systems

Sequrix

Lobeco

ADI

Genetec

Consumentenbond: deel beveiligingscamera’s te hacken

3 juli 2019
Redactie
07:03

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beveiligd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. zes van de twaalf onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. Drie camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.

De Alecto DVC-215IP, de D-Link DCS-2670L en de Eminent EM6360 gebruiken een oudere netwerktechniek om apparaten bereikbaar te maken via internet. Doordat ze slecht zijn ingesteld, kunnen hackers ze van afstand benaderen, uitschakelen, beeld en geluid onderscheppen of de camera’s door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) onbruikbaar maken. Daarnaast blijken hackers achter logingegevens van gebruikers te kunnen komen en zo accounts over te kunnen nemen.

Niet versleuteld
De camera’s van Alecto en D-Link blijken ook niet alle gegevens versleuteld te verzenden, terwijl dit wel zou moeten bij apparaten die verbonden zijn met internet. Hetzelfde geldt voor de Foscam FI9900P, de Smartwares C923IP en de Ezviz C3W. Bij de laatste drie camera’s ontdekten de onderzoekers ook nog een aantal andere kwetsbaarheden, maar die zijn minder ernstig en moeilijker te misbruiken.
De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en het Agentschap Telecom ingelicht. Alecto heeft voor zijn camera een software-update uitgebracht, die het probleem moet verhelpen. Consumenten moeten deze wel zelf installeren. Smartwares laat weten dat er een nieuwe app beschikbaar is waarin de problemen verholpen zouden moeten zijn en te werken aan een update voor de camera.

Ondergeschoven kindje
De andere fabrikanten reageerden niet, bleven vaag over welke maatregelen zij zouden treffen of voerden maar een deel van de voorgestelde verbeteringen door.
Volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, laat de test zien dat fabrikanten te weinig oog hebben voor de veiligheid van apparaten die met internet verbonden zijn. “De digitale veiligheid van apparaten is nu nog te vaak een ondergeschoven kindje. Een kwart van de door ons onderzochte apparaten blijkt niet veilig, dat is gewoon te veel. Daarom pleiten wij samen met onze Europese zusterorganisaties en onze Europese koepelorganisatie voor wetgeving die veiligheidseisen verplicht stelt en die die fabrikanten aansprakelijk maakt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner