Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

G4S

Multiwacht

VAIBS

HD Security

CDVI

Centurion

CSL

PG Security Systems

OSEC

Regio Control Veldt

Explicate

SOBA

Akuvox

Dero Security Products

VBN

De Beveiligingsjurist

CardAccess

i-Pro

Seagate

NIBHV

Crown Security Services

NetworxConnect

Alphatronics

JMB Groep

Sequrix

ADI

Network Optix

GFT

Ajax Systems

Eizo

HID

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

20face

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Nenova

Connect Security

Securitas

Bydemes

Trigion

ARAS

VEB

Seris

Oribi ID Solutions

SmartCell

Secusoft

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Genetec

EAL

Brivo

Service Centrale Nederland

2N

RoSecure

Nimo Drone Security

Advancis

Nimo Dog Security

Optex

Gold-IP

VVNL

Top Security

Add Secure

Milestone

Uniview

ASIS

Hikvision

Kiwa

Paraat

Alarm Meldnet

Lobeco

Paxton

Masset Solutions

Avigilon Alta

Unii

VideoGuard

IDIS

SmartSD

Consumentenbond heeft slimme videodeurbellen getest

9 januari 2022
Redactie
16:19

De Consumentenbond heeft elf deurbellen met camera getest. De beste uit de test en de beste koop waren beide van het bekende merk Ring. De eerste, de Ring Video Doorbell Pro 2, scoorde het hoogste aantal punten, maar is met 249 euro ook flink aan de prijs.

De Ring Video Doorbell Pro 2 is volgens de expert van de Consumentenbond heel duur, maar ook heel goed. Bezoekers worden van top tot teen in beeld gebracht en zijn goed te horen. Door middel van privacymaskers kunnen de woningen van de overburen onzichtbaar worden gemaakt. De app werkt prettig, de bewegingsmelding werkt erg goed en ook tijdens een donkere dag is de beeldkwaliteit prima. Minpuntjes zijn er ook. Om beelden te bewaren is een betaald abonnement nodig, het apparaat werkt alleen via wifi, het is een gehannes om de voeding en de bestaande deurbel aan te sluiten en het geluid heeft een vertraging van een halve seconde, waardoor het niet synchroon met het beeld loopt.

Goed alternatief
Voor wie 249 euro te duur vindt, is de 59 euro kostende Ring Video Doorbell Wired een goede optie. Na het verwijderen van de oude deurbel, kan het apparaat op dezelfde bedrading worden aangesloten. De bewegingsmelding is in te stellen in drie zones. Na bewegingsdetectie verschijnt direct beeld in de app op de smartphone. Ook deze slimme deurbel heeft enkele nadelen. Een extra apparaat van 35 euro is nodig als men de bestaande gong wil blijven horen. De beeldkwaliteit in donker is matig en ook bij dit model is voor beeldopslag een abonnement nodig. Verder duurt het gemiddeld 4,5 seconde voordat een gesprek met de bezoeker kan worden gestart.

Overige modellen
De op een na beste van de test was de Ring Video Doorbell 4 (€200). Op de nummers 3 en 4 kwamen de Video doorbell wire free (€107) en Video Doorbell (€122) van Arlo. Nummer 5 was de boven beschreven Ring Video Doorbell Wired (€59). De Nest Hello (€239) moest genoegen nemen met de zesde plaats, gevolgd door de Video Doorbell van Eufy (€169). De laatste heeft de beste beeldkwaliteit en daarom het meest geschikt als beveiligingscamera. Nummer 8 was de DB1C van Ezviz (€112) en op 9 stond de Buzz LO van Marmitek (€69). De pittig geprijsde (€235) Smart Video Doorbell van Netatmo eindigde op de tiende plaats en hekkensluiter werd de R4957 van Woox (€79). Deze heeft volgens de Consumentenbond een zo slecht geluid dat een gesprek met de bezoeker niet mogelijk is. Wie gratis beelden wil opslaan, kan het beste de Video Doorbell van Eufy of de Smart Video Doorbell van Netatmo. Bij Arlo, Nest en Ring moet daarvoor betaald worden.

Leden van de Consumentenbond kunnen de volledige test hier lezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner