Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Hanwha Vision Europe

Centurion

Optex

HD Security

PG Security Systems

Securitas

ADI

Lobeco

BHVcertificaat.online

Paxton

SmartSD

Oribi ID Solutions

Gold-IP

Top Security

Akuvox

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Seris

Advancis

SmartCell

HID

G4S

Milestone

JMB Groep

Sequrix

OSEC

Connect Security

VAIBS

Eagle Eye Networks

Genetec

IDIS

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

ASIS

Alphatronics

Brivo

VideoGuard

Dero Security Products

Secusoft

Trigion

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Add Secure

VBN

De Beveiligingsjurist

Bydemes

ARAS

VVNL

Hikvision

Eizo

GFT

i-Pro

NetworxConnect

Nimo Dog Security

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

Masset Solutions

CDVI

Multiwacht

Seagate

Paraat

CSL

EAL

Uniview

20face

RoSecure

CardAccess

Explicate

Crown Security Services

Unii

Avigilon Alta

2N

Kiwa

Nenova

Ajax Systems

DZ Technologies

SOBA

Dag van de Installateur 2014 voor de beveiligingstechniek

30 oktober 2013
Redactie
15:31

VEBON organiseert op 20 maart 2014 de Dag van de Installateur. De brancheverenigingen Uneto-VNI (Vakgroep Beveiliging) en VEB ondersteunen het evenement dat plaats gaat vinden in het CineMec in Ede.

Dag van de InstallateurBeveiligingstechniek wordt steeds complexer. Hetzelfde geldt voor de vraag vanuit de markt. Mensen willen continu en overal op de hoogte blijven en het liefst zo eenvoudig mogelijk. Wat de industrie op dit gebied mogelijk maakt, wordt duidelijk tijdens de Dag van de Installateur op 20 maart 2014. Een interactief evenement voor de erkende beveiligingsinstallateur.

Het traditionele werk van de beveiligingsinstallateur verandert snel. Klanten vragen meer en meer om geïntegreerde oplossingen, waarbij detectoren, kaartlezers en camera’s perfect met elkaar samenwerken. Voor het beheer gebruikt men het liefst de smartphone of tablet. De techniek is al volop beschikbaar, maar wordt nog niet op grote schaal toegepast. De beveiligingsindustrie vindt het belangrijk dat de installatiesector aansluiting behoudt met de nieuwste marktontwikkelingen. Daarom wordt in navolging van de succesvolle installateursdag in 2008 in De Efteling de Dag van de Installateur georganiseerd. Het programma voorziet in voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Erwin Schoemaker, directeur VEBON, laat aan Beveiliging Nieuws weten dat VEBON net als in 2008 zijn gewicht achter deze Dag van de Installateur zal zetten. De Dag van de Installateur voorziet in de behoefte aan een “dedicated” installateursevent.

De Dag van de Installateur kent een interessante line up van sprekers die zeker niet alleen uit de sector zelf afkomstig zijn. Centraal staat het optimaal profiteren van de nieuwste technische mogelijkheden. Will Spoor van EuroPAC: “Er wordt een DDoS-aanval op een IP-beveiligingssysteem uitgevoerd, waarbij we demonstreren hoe dit soort cyberattacks gepareerd kunnen worden.” Daarnaast is er volop aandacht voor ontwikkelingen als LiveView, Alarm over IP, Helder Zicht, het overzetten van brandmeldaansluitingen van RAC naar PAC, juridische aspecten, commerciële vraagstukken en standaardisatie.

Rien van der Linden van Uneto-VNI zegt het een prima initiatief te vinden, want het zijn tenslotte de installateurs in het veld die de contacten met de eindklanten hebben. Ook Paul van der Velde van VEB vind het een uitstekend initiatief vanuit de toeleveranciers, want de moderne communicatietechnieken bieden volop kansen voor de beveiligingsinstallateur. Kennis is macht, maar in deze ook zeker een prima mogelijkheid voor het genereren van extra winstgevende omzet.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner