Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

SmartSD

CSL

Dero Security Products

Sequrix

Kiwa

Brivo

i-Pro

Seris

NIBHV

Hikvision

ASIS

Gold-IP

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

HID

Genetec

VideoGuard

Regio Control Veldt

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Nenova

Centurion

VVNL

Advancis

2N

Bydemes

Optex

Crown Security Services

OSEC

Paraat

De Beveiligingsjurist

Milestone

Akuvox

DZ Technologies

Paxton

Trigion

SmartCell

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Multiwacht

Eizo

Ajax Systems

ADI

PG Security Systems

CDVI

Connect Security

VEB

Add Secure

VAIBS

Top Security

Eagle Eye Networks

NetworxConnect

Explicate

SOBA

IDIS

20face

CardAccess

G4S

BHVcertificaat.online

HD Security

GFT

EAL

Unii

Uniview

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

RoSecure

Securitas

Alphatronics

JMB Groep

ASSA ABLOY

Secusoft

ARAS

VBN

Darknet bedreigt ook de fysieke veiligheid

28 maart 2019
Redactie
21:58

Naast het bekende internet waar dagelijks miljarden mensen gebruik van maken, zijn er duistere, verborgen netwerken. Deze faciliteren onder andere de georganiseerde criminaliteit. De fysieke beveiligingssector maakt zich hier misschien niet zo druk over. Onterecht, zo zal blijken tijdens het Security Café op 23 mei.

De gewone burger heeft geen idee van wat er zich in de krochten van internet afspeelt. Toch is het iets waar ieder zich druk over zou mogen maken. De kans is groot dat het wapen waarmee je door een overvaller bedreigd wordt via één van de ‘webwinkels’ op het Darknet is gekocht. En dat het geld dat de overvaller je afhandig maakt op hetzelfde Darknet wordt gebruikt om drugs te kopen. Voor de politie is het moeilijk, zo niet onmogelijk om deze handel aan te pakken omdat nauwelijks duidelijk is wie er achter zitten. Soms lukt het wel om de bendes op te rollen. Zo werden de afgelopen jaren geheime websites als Silkroad, Alphabay en Hansa Market aan het licht gebracht. Daarop werd gehandeld in wapens, gestolen creditcards, drugs en tal van andere illegale goederen.

Ondergrondse marktplaatsen
Ook computercriminelen zonder technische kennis kunnen op het Darknet terecht om aan effectieve cyberwapens te komen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld een DDoS-aanval uitvoeren op een grote webshop, om de eigenaar geld af te persen. Ook worden aanvallen op banken ‘gehuurd’. De afzender is zelden te traceren en als dat al lukt is het nog een uitdaging om hem berecht te krijgen. Tijdens Security Café 2019 op 23 mei laat Marco Corradin op interactieve wijze zien hoe criminelen gebruik maken van het Darkweb en de daarop draaiende ondergrondse marktplaatsen. Niet met een saaie PowerPoint-presentatie, maar met een live demonstratie, waarbij hij de deelnemers ‘in de huid’ van de internetcrimineel laat kruipen. Het hele traject komt aan de orde, van het aanprijzen van illegale waar tot en met de betaling in cryptovaluta als de bitcoin. Het zal duidelijk worden dat ondermijning zich nergens zo manifesteert als in de onderwereld van het darknet.

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor gratis deelname aan Security Café 2019 via deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner