De week van FireSafety & Security Event is begonnen

Woensdag is het zo ver. Dan gaan in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch de poorten open van het FireSafety & Security Event 2022. Het wordt de eerste Nederlandse beveiligingsvakbeurs sinds lange tijd. De honderd exposanten zijn intussen begonnen met de opbouw van hun stands.

Met honderd exposanten en inmiddels ruim 4000 geregistreerde bezoekers is FireSafety & Security Event nu al een groot succes. Al een paar keer was de beurs ‘uitverkocht’, maar door een deel van de entree op te offeren en een deel van een naastgelegen hal erbij te huren, kon toch nog een aantal van maar liefst honderd exposanten worden bereikt, zonder dat dit ten koste gaat van locaties voor seminars en workshops en het centrale podium, waar woensdag onder andere de officiële opening gaat plaatsvinden.

Succesformule
Het succes van de beurs is opmerkelijk omdat het fenomeen vakbeurzen al een tijdje lijkt uit te sterven. Voor veel van dergelijke evenementen betekende de coronacrisis de genadeklap. Ook in de beveiliging wilde het de afgelopen decennia niet echt vlotten. Keer op keer werden formules aangepast en nieuwe ideeën geïntroduceerd, maar die konden het tij niet keren. De toonaangevende vakbeurzen Ifsec en Security Essen hebben nog maar een vierde van het aantal exposanten dat zij voor corona hadden. Wat maakt FireSafety & Security Event dan zo succesvol? Op de eerste plaats komt dat omdat de beurs niet door een commerciële organisator is bedacht, maar door de grootste branchevereniging van de deelnemende exposanten. Ten tweede is er direct samenwerking gezocht met Techniek Nederland en de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven, die de beoogde doelgroep vertegenwoordigen: de beveiligingsinstallateur. Verder is zowel richting exposanten als richting bezoekers een intensief marketingbeleid gevoerd, via met name BeveiligingNieuws.nl, dat het overgrote deel van de markt bereikt.

Digitalisering en Internet-of-Things
Tijdens de beurs kunnen vanzelfsprekend de nieuwste beveiligingsproducten en -systemen worden bekeken, maar de exposanten staan er met name ook om te netwerken en kennis te delen. Er verandert veel op technisch gebied door de toenemende digitalisering en de marktvraag naar Internet-of-Things-oplossingen. Installateurs krijgen daardoor met steeds kritischer klanten te maken en komen niet meer weg met de boodschap dat wensen vanwege de regelgeving niet vervuld kunnen worden. Op de meeste stands zijn specialisten aanwezig die haarfijn kunnen uitleggen waar installateurs de komende vijf jaar rekening mee moeten houden. Dat is meteen ook het thema van het evenement. Tijdens het openingsevenement op woensdag om 10:00u zullen verschillende experts ingaan op de huidige en toekomstige trends, die van invloed zijn op de beveiligingsplannen van morgen. Ook voor de beveiligers van morgen is dat van belang om te weten. Daarom zijn hogescholen benaderd om met hun studenten langs te komen en te kijken wat moderne beveiligingstechniek voor hen kan betekenen. Onder begeleiding van hun docent bezoeken groepen studenten de verschillende stands om met de exposanten in gesprek te gaan.

De komende dagen informeren wij u over de inhoudelijke programma’s en de bijdragen van exposanten die afgelopen week nog niet aan bod gekomen zijn.

Deel dit artikel via: