Beveiliging nieuws

Onze partners

VBN

GFT

Uniview

Seagate

Seris

Trigion

HD Security

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Add Secure

Optex

Kiwa

PG Security Systems

Nimo Drone Security

ADI

i-Pro

VEB

VideoGuard

IDIS

SMC Alarmcentrale

Paxton

Explicate

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Brivo

Secusoft

VAIBS

Advancis

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

Eizo

Bosch Security Systems

SOBA

Alphatronics

Gold-IP

Securitas

VVNL

Regio Control Veldt

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

SmartCell

G4S

MPL

Lobeco

HID

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Sequrix

ARAS

Unii

Hikvision

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Nenova

Nimo Dog Security

NIBHV

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

ASIS

SmartSD

Boon Edam

OSEC

2N

JMB Groep

EAL

Bydemes

Avigilon Alta

Genetec

CDVI

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Milestone

RoSecure

Centurion

20face

Alarm Meldnet

Dahua

CardAccess

Paraat

Akuvox

CSL

Top Security

Deuren die automatisch sluiten bij ‘horen’ van brandalarm

21 februari 2024
Redactie
11:55

Lobeco introduceert de Fireco SmartSound-technologie. Die kan het geluid van een brandalarm nauwkeurig herkennen, waardoor deuren automatisch sluiten om de verspreiding van rook en vuur te stoppen. Zo worden kostbare seconden bespaard en de evacuatie-efficiëntie wordt verhoogd.

De SmartSound serie bestaat uit draadloze apparaten met luistertechnologie die boven of onderaan branddeuren worden geïnstalleerd om ze vrij te laten bewegen en handig open te houden. Ze sluiten de deuren bij het horen van het brandalarmgeluid.
De Fireco’s SmartSound-oplossingen bieden volgens Lobeco betrouwbare functionaliteit om de toegankelijkheid te verbeteren en te voorkomen dat branddeuren gevaarlijk en in strijd met de wet worden vastgezet in een open positie.

In handige hoek geopend
De Freedor SmartSound is een uniek draadloos apparaat dat bovenaan een branddeur wordt geïnstalleerd en ervoor zorgt dat de deur vrij kan zwaaien en in een handige hoek open kan blijven staan. De SmartSound-luistertechnologie identificeert het geluid van het brandalarm en sluit de deuren, waardoor de verspreiding van rook en vuur wordt voorkomen. De vrijloopmodus verwijdert alle weerstand van zware branddeuren, waardoor ze makkelijker te openen zijn.

Ruisfiltertechnologie
Dorgard SmartSound is een draadloze oplossing voor het legaal openhouden van branddeuren, waarbij ze automatisch worden vrijgegeven om te sluiten wanneer een brandalarm afgaat. De Dorgard SmartSound bevat ruisfiltertechnologie waarmee geluiden nauwkeuriger kunnen worden geïdentificeerd. Het apparaat is makkelijk te installeren in minder dan 5 minuten en voldoet aan alle wettelijke vereisten.
Dankzij de SmartSound-luistertechnologie kan Dorgard SmartSound onderscheid maken tussen het brandalarm en veelvoorkomende achtergrondgeluiden, zoals stofzuigers. Er kunnen verschillende gevoeligheden ingesteld worden door middel van soundfiles.

Waarschuwing voor slechthorenden
Deafgard is een draagbaar apparaat dat mensen waarschuwt in geval van nood. Deafgard is ontworpen voor doven en slechthorenden en heeft een vibratiepad en een knipperlicht dat mensen wakker maakt bij het geluid van het alarm.
De Deafgard luistert voortdurend naar het geluid van een brandalarm. Het vibratiekussen van Deafgard wordt onder een kussen of matras geplaatst. Als het brandalarm afgaat, trilt het pad. Krachtige lichten op de Deafgard knipperen en op het scherm verschijnt “FIRE”.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner