Door personeelskrapte Brink’s vaker lege geldautomaten

Geldmaat waarschuwt dat klanten deze zomer vaker met een lege geldautomaat kunnen worden geconfronteerd. Dat komt onder andere door het tekort aan specifiek geschoold personeel, afwezigheid door vakantie en ziekte bij geldtransportbedrijf Brink’s.

Behalve een personeelstekort bij Brink’s is er nog een ander probleem. Geldmaat bestaat nog niet zo lang en beschikt daarom nog niet over betrouwbare statistische gegevens waarmee pieken in de vraag zijn te voorspellen. Daarom worden problemen vooral verwacht op plaatsen waar ineens een grote behoefte aan contant geld ontstaat, zoals tijdens evenementen. Geldmaat adviseert in dat geval om vooraf de locatiewijzer te checken. Daarop zijn automaten in de buurt te vinden. Ook wordt aangeraden om vooraf geld te pinnen en dus niet tot het laatste moment te wachten.

Niet te voorziene oorzaken
Directeur Bas Rodenberg van Brink’s: “We doen er met Geldmaat alles aan om aan de gevraagde capaciteit te voldoen, maar het kan zijn dat gedurende de zomerperiode een geldautomaat langer buiten gebruik is dan gemiddeld. Uiteraard zorgen we er samen met Geldmaat voor dat tijdens de drukte geldautomaten voldoende bevoorraad worden. Maar voorkomen van piekbelasting is niet altijd mogelijk en er blijven altijd andere oorzaken die niet te voorzien zijn zoals een technische storing.” Peggy Corstens, directeur Operations bij Geldmaat, geeft aan dat Geldmaat en Brink’s voor het legen en vullen van automaten kijken naar locaties die een hogere prioriteit vragen dan andere locaties. Bijvoorbeeld omdat er geen alternatieven in de buurt zijn, of omdat een locatie in deze periode heel intensief gebruikt wordt door toeristen.

Deel dit artikel via: