Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seagate

Eizo

IDIS

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

SmartCell

i-Pro

VBN

ADI

HID

Unii

Nimo Drone Security

NIBHV

Explicate

Ajax Systems

Bosch Security Systems

Multiwacht

PG Security Systems

Genetec

ARAS

Kiwa

Sequrix

Gold-IP

VAIBS

Crown Security Services

VVNL

Masset Solutions

Akuvox

Nimo Dog Security

20face

Trigion

Paraat

Brivo

Alphatronics

2N

Optex

Secusoft

De Beveiligingsjurist

NetworxConnect

VEB

SmartSD

CDVI

Advancis

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Nenova

Top Security

Seris

GFT

Uniview

RoSecure

SOBA

Centurion

Eagle Eye Networks

EAL

Avigilon Alta

VideoGuard

ASIS

ASSA ABLOY

OSEC

Oribi ID Solutions

Lobeco

Service Centrale Nederland

Add Secure

JMB Groep

G4S

HD Security

Hikvision

CSL

Securitas

Network Optix

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Paxton

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Dero Security Products

CardAccess

Milestone

Traka ASSA ABLOY

Drie genomineerden voor VBN Securityprofessional van het Jaar

19 november 2018
Redactie
12:44

Wie wordt de VBN Securityprofessional van het Jaar? Dat wordt donderdag 29 november bekend gemaakt tijdens de Amsterdam Security Conference in RAI Amsterdam. Genomineerd zijn Rob Barendtszen van Jumbo, Armand van Bercheycke van SOBA Security Opleidingen en Jan van Twillert van Orca Secure.

De onafhankelijke jury, onder leiding van oud-staatssecretaris Fred Teeven van Justitie & Veiligheid, koos de drie genomineerden uit veertien voorgedragen kandidaten. Dat gebeurde op grond van motivaties, waaruit moet blijken in hoeverre de kandidaten zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vakgebied van de securityprofessional en de veiligheidszorg in het algemeen. Andere criteria die meetellen zijn inspirerend vermogen, vakmanschap en leiderschap.

Zesde keer
Het is inmiddels de zesde keer dat de verkiezing plaatsvindt. In 2008 was Willem van Egmond van T Mobile de winnaar. Hij werd twee jaar later opgevolgd door Berndt Rif van De Nederlandsche Bank. Harm van Dijk van ING werd in 2012 de derde winnaar, terwijl in 2014 Arjen Appelman van AES Consultancy met de eer streek. In 2016 werd Hélène Minderman van Transport & Logistiek Nederland de VBN Securityprofessional van het Jaar en zij zal 29 november de award uitreiken aan de nieuwe winnaar.

Verbetering van het vakgebied
De verkiezing is ingesteld door de VBN (Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland) om professionals in security aan te moedigen zich in te zetten voor verbetering van het vakgebied. Dit onder andere door hun kennis over te dragen aan anderen. Kandidaten hoeven niet lid te zijn van de VBN, maar wel wordt van de winnaar verwacht dat deze bereid is zich namens de VBN als ambassadeur extra in te zetten voor de professionalisering van het vakgebied. De VBN zorgt op haar beurt voor extra publiciteit, zodat het werk van de winnaar meer bekendheid en draagvlak krijgt.

Nationale Denktank
Ook wordt de winnaar twee jaar lang voorzitter van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging, waarin ook de twee voorgaande VBN Securityprofessionals van het Jaar zitting hebben, alsmede zes andere specialisten, die geselecteerd worden door de VBN Securityprofessionals van het Jaar. De Nationale Denktank Integrale Beveiliging is een zelfstandig orgaan, dat ontstaan is vanuit de VBN en dat zich buigt over complexe veiligheidsvraagstukken om kennis te vergaren die vervolgens met belanghebbenden wordt gedeeld.

Rob Barendtszen van Jumbo is genomineerd vanwege zijn brede ervaring als security professional in retail, logistiek, telecom en verzekeringswereld. Begonnen als particulier beveiligingsmedewerker klom hij door studie en ervaring op tot eind- en medeverantwoordelijke  voor security bij toonaangevende organisatie als: Jumbo supermarkten, PostNL Pakketten,  Makro Cash & Carry, Orange Telecom, Bloemenveiling Aalsmeer en Aegon.

Armand van Bercheycke van SOBA Security Opleidingen is genomineerd omdat hij met zijn instituut in relatief korte tijd een zeer compleet pakket aan doorlopende opleidingen op het gebied van fysieke beveiliging heeft gerealiseerd. Het aanbod wordt nog voortdurend uitgebreid en motiveert zowel beginnende als ervaren professionals in de beveiliging zich (bij) te scholen. Na een loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht, de Militaire Inlichtingen Dienst en de Binnenlandse Veiligheidsdienst, werd de kandidaat tevens een verdienstelijk beveiligingsadviseur bij projecten in de vitale sectoren.

Jan van Twillert van OrcaSecure is genomineerd vanwege de manier waarop hij proactieve beveiliging in de beveiligingsmarkt heeft geïntroduceerd, waarbij deze effectieve methodiek door iedere beveiligingsprofessional relatief eenvoudig in de praktijk gebracht kan worden. Ook is deze kandidaat de bedenker van een systeem dat particuliere beveiligers in staat stelt hun kennis en ervaring aantoonbaar te maken, waardoor een betere relatie tussen kwaliteit en tarief is te creëren.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner