Drie jaar winkelverbod na slaan beveiliger

Een agressieve klant van de Jumbo is drie jaar lang niet welkom in winkelcentrum De Brusselse Poort in Maastricht. Dit nadat hij met zijn kind op de arm een beveiliger had geslagen, die hem tegenhield toen hij zonder te betalen boodschappen wilde meenemen.

De klant meende volgens dagblad De Limburger dat hij recht had op gratis boodschappen, omdat hij de vierde wachtende in de rij was en niet alle kassa’s waren geopend. Jumbo hanteert dan de regel dat de klant niet hoeft te betalen voor zijn boodschappen, iets wat volgens de advocaat van de verdachte regelmatig tot nare discussies leidt.
De bedrijfsleider vertelde dat de problemen begonnen toen de klant niet eerst samen met hem naar de camerabeelden wilde kijken of hij echt de vierde wachtende in de kassarij was. De klant zette een grote mond op en deelde bovendien een klap uit aan een beveiliger die hem wilde aanhouden. De advocaat had een andere visie. Het zouden juist de supermarktmanager en de beveiliger zijn geweest die zich agressief opstelden. Hij vond een winkelverbod van drie jaar dan ook zwaar overdreven. Mede omdat het om slechts 2,38 euro ging. De rechter dacht hier echter anders over. De Maastrichtenaar zal drie jaar lang elders zijn boodschappen moeten doen.

Deel dit artikel via: