Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NetworxConnect

HD Security

i-Pro

CSL

SmartSD

CardAccess

JMB Groep

VideoGuard

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

GFT

Connect Security

DZ Technologies

Seagate

SMC Alarmcentrale

CDVI

G4S

Top Security

Ajax Systems

Crown Security Services

RoSecure

Securitas

Eizo

Avigilon Alta

ARAS

BHVcertificaat.online

ADI

Oribi ID Solutions

Bydemes

Brivo

VBN

Unii

Kiwa

Akuvox

Nenova

Uniview

2N

Traka ASSA ABLOY

Trigion

Eagle Eye Networks

Seris

VAIBS

Centurion

IDIS

Regio Control Veldt

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

NIBHV

Milestone

Alphatronics

VVNL

SOBA

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Multiwacht

EAL

20face

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

Advancis

Paraat

ASIS

Hikvision

Paxton

OSEC

Add Secure

HID

Explicate

Sequrix

Lobeco

Genetec

VEB

SmartCell

PG Security Systems

Secusoft

Optex

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

EAL beveiligt infra van Europees GPS-netwerk

17 januari 2024
Redactie
07:37

Galileo is een Global Navigation Satellite System en is de Europese tegenhanger van het Amerikaanse GPS, en het Russische Glonass systeem en het Chinese Beidou System. Het wordt gezien als het meest ambitieuze en grootste industriële project van de Europese Unie.

Het Rijksvastgoedbedrijf Cariben realiseert in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ten behoeve van het Galileo systeem een ‘Ground Sensor Station (GSS)’ op het eiland Bonaire. De diverse stations verspreid over de gehele wereld vormen tezamen een netwerk van antennes welke de accuraatheid en de kwaliteit van de satellietsignalen bewaakt en de posities van de satellieten vastlegt. De binnen het netwerk vergaarde data wordt verwerkt in onder anderen de Galileo Control Centers in Oberpfaffenhofen in Duitsland en Fucino in Italië.

Strengste normen
Een dergelijk Ground Sensor Station dient natuurlijk volgens de strengste normen te worden beveiligd. Deze beveiliging bestaat uit diverse aan elkaar gerelateerde maar autonoom functionerende systemen gecombineerd met een 24/7 personele inzet.
EAL Apeldoorn is al sinds 2014 actief binnen de Bijzondere Nederlandse Gemeenten Bonaire, Saba en St. Eustatius. Tezamen met haar Local Service provider IBO Bonaire verzorgt zij sindsdien alle security-gerelateerde systemen voor de Rijksdienst Caribisch Nederland, het Rijksvastgoedbedrijf Cariben, het Korps Politie Caribisch Nederland, de Brandweer en meerdere opdrachtgevers buiten de overheden.

Doelgerichte samenwerking
“We hebben het jaar 2023 mooi mogen afsluiten met het ontvangen van de opdracht om ook het Galileo GSS te voorzien van een compleet en degelijk geprojecteerde set van beveiligingssystemen volgens de Nederlandse Normenkaders. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Wij zien uit naar een prettige en doelgerichte samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf Cariben, de Rijksdienst Caribisch Nederland, onze partner IBO Bonaire en de bouwkundige partijen”, zegt Hans van Hooijdonk van EAL. “En als we dan als gebruiker, veelal zonder het ons te beseffen, diensten afnemen van Galileo mogen we trots zijn dat we ook hieraan een bijdrage hebben mogen leveren.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner