Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VBN

Secusoft

Dero Security Products

ARAS

i-Pro

Hanwha Vision Europe

Uniview

Seris

Centurion

ASIS

Lobeco

Bydemes

Kiwa

HID

VEB

Akuvox

Advancis

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

IDIS

Masset Solutions

Optex

Securitas

Nimo Dog Security

OSEC

Crown Security Services

CSL

VAIBS

PG Security Systems

Trigion

SmartCell

Regio Control Veldt

NetworxConnect

SOBA

SmartSD

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

CDVI

Paxton

Seagate

Multiwacht

Genetec

GFT

Milestone

Nenova

2N

DZ Technologies

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Eizo

G4S

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Sequrix

ASSA ABLOY

RoSecure

VideoGuard

Top Security

Explicate

EAL

NIBHV

JMB Groep

HD Security

Oribi ID Solutions

Unii

VVNL

Bosch Security Systems

Brivo

20face

Connect Security

ADI

Hikvision

Nimo Drone Security

Add Secure

Paraat

Eenvoudige stappen om iPhone beter te beveiligen

13 november 2023
Redactie
07:54

In het tijdperk van digitale informatie en connectiviteit is het beschermen van de iPhone tegen kwaadwillenden van het grootste belang. De iPhone bevat niet alleen persoonlijke gegevens, maar fungeert ook als een toegangspoort tot online diensten, financiële informatie en communicatie.

Dit artikel geeft enkele stappen die genomen kunnen worden om de beveiliging van de iPhone naar een hoger niveau te tillen en de gemoedsrust te vergroten.

Activeer Sterke Authenticatie
Het inschakelen van sterke authenticatie methoden is essentieel om ongeoorloofde toegang tot de iPhone te voorkomen. Schakel biometrische beveiliging in, zoals ‘Face ID’ of ‘Touch ID’, voor een extra beveiligingslaag. Deze technologieën maken gebruik van unieke fysieke kenmerken om toegang te verlenen. Bovendien is een sterk en uniek wachtwoord nodig voor de Apple ID en andere accounts die aan de iPhone zijn gekoppeld.

Tweefactorauthenticatie (2FA) Instellen
2FA is een krachtige verdedigingslinie tegen indringers. Wie 2FA inschakelt, ontvangt een extra beveiligingscode op een ander apparaat of via sms als wordt ingelogd op een nieuw apparaat. Dit betekent dat zelfs als iemand het wachtwoord kent, hij geen toegang kan krijgen zonder de extra code. Zorg ervoor dat 2FA is ingeschakeld voor de Apple ID en andere belangrijke accounts.

Regelmatig updates uitvoeren
Apple brengt regelmatig updates uit voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone. Deze updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches die bekende kwetsbaarheden aanpakken. Zorg ervoor dat altijd de nieuwste versie van iOS worden gebruikt door regelmatig te controleren op updates en ze te installeren zodra ze beschikbaar zijn.

TIP: Ondersteunt je iPhone niet meer de laatste updates? Wellicht is het dan tijd om te upgraden. Kijk eens naar een refurbished iPhone. Hier koop je voor een voordelige prijs gebruikte toestellen die vaak in nieuwstaat verkeren. Verschillende spelers in de markt bieden een groot assortiment aan refurbished Apple iPhones.

Apps kritisch beoordelen
Download apps alleen uit de officiële App Store, omdat deze apps grondig zijn gecontroleerd op veiligheid en privacy. Vermijd het sideloaden van apps vanuit andere bronnen, aangezien dit de deur kan openen naar schadelijke software. Lees de beoordelingen en kijk voor het installeren naar de permissies die een app vereist.

Privacyinstellingen beheren
De iPhone biedt gedetailleerde privacy-instellingen waarmee controle is uit te oefenen over welke apps toegang hebben tot de locatie, camera, microfoon en andere gevoelige gegevens. Beperk de toegang van apps tot alleen de benodigde informatie om de privacy te beschermen.

Gebruik van Zoek mijn iPhone
Zorg ervoor dat ‘Zoek mijn iPhone’ is ingeschakeld. Deze functie kan helpen de iPhone te lokaliseren als deze verloren of gestolen is. Het apparaat is op afstand te vergrendelen, kan een bericht weergeven of zelfs alle gegevens wissen om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot de informatie.

Wees Alert op Phishing en Social Engineering
Wees altijd voorzichtig met verdachte berichten, e-mails of oproepen die proberen om persoonlijke informatie te verkrijgen. Kwaadwillenden gebruiken vaak phishing-aanvallen en social engineering-tactieken om gegevens te stelen. Verifieer de bronnen en de legitimiteit van verzoeken voordat persoonlijke informatie wordt gedeeld.

Waakzaamheid
Kortom, het beveiligen van je iPhone tegen kwaadwillenden vereist proactieve maatregelen en waakzaamheid. Door sterke authenticatie te gebruiken, regelmatig updates uit te voeren, de privacy-instellingen te beheren en bewust te zijn van potentiële dreigingen, is de iPhone te transformeren tot een veilige en betrouwbare metgezel in het digitale tijdperk. Onthoud dat veiligheid een doorlopend proces is, dus blijf op de hoogte van nieuwe beveiligingsmaatregelen en pas ze toe om gegevens te beschermen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner