Eerste certificaat CCV-keurmerk Pentesten uitgereikt

Cybersecuritybedrijf Secura heeft als eerste bedrijf een certificaat ontvangen van het CCV-keurmerk Pentesten. Dit na een gezamenlijke audit door DEKRA en Kiwa. Sinds 1 juli kunnen cybersecuritybedrijven zich laten certificeren voor dit keurmerk van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Met een penetratietest (kortweg pentest) kunnen zwakke plekken in een systeem worden gevonden. Een pentester kruipt als het ware in de huid van een kwaadwillende hacker. Het doel is kwetsbaarheden te ontdekken, zodat er gericht maatregelen kunnen worden genomen om het systeem te beschermen.
Vrijwel elke dag komen er nieuwe bedrijven bij die pentesten uitvoeren, zonder een check op de kwaliteit van de geleverde dienst. Door de toename van digitale dreigingen en cyberincidenten bij diverse bedrijven en organisaties, is de behoefte aan betrouwbare pentesten gegroeid. Onafhankelijk toezicht op de kwaliteit van de pentesten is dan ook een belangrijke stap in een digitaal veilig ondernemend Nederland, zo zegt het CCV.

Voor meer informatie over het keurmerk klik hier.

Deel dit artikel via: