Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

VBN

Ajax Systems

Alphatronics

JMB Groep

20face

Seagate

Unii

Regio Control Veldt

Eizo

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

IDIS

Connect Security

Secusoft

Alarm Meldnet

NIBHV

Genetec

Multiwacht

CSL

Seris

Nimo Drone Security

OSEC

CDVI

Bydemes

Paxton

Trigion

VideoGuard

PG Security Systems

Centurion

Milestone

EAL

ASSA ABLOY

2N

SmartCell

Uniview

ASIS

Lobeco

Nenova

CardAccess

ADI

NetworxConnect

GFT

Eagle Eye Networks

i-Pro

Traka ASSA ABLOY

Explicate

De Beveiligingsjurist

HD Security

Optex

DZ Technologies

Dero Security Products

Add Secure

Top Security

ARAS

VVNL

Bosch Security Systems

Sequrix

Paraat

SmartSD

Oribi ID Solutions

Brivo

Advancis

Nimo Dog Security

Kiwa

G4S

BHVcertificaat.online

HID

Crown Security Services

Gold-IP

VAIBS

RoSecure

Hikvision

Securitas

SMC Alarmcentrale

Akuvox

VEB

Masset Solutions

SOBA

EN 1143 gecertificeerde intelligente sleutelkluizen

23 januari 2024
Redactie
07:37

Speciaal voor de Nederlandse automotive markt presenteert Traka op de Auto Prof Vakbeurs, twee sleutelbeheersystemen die voldoen aan de EN 1143 norm. De Auto Prof Vakbeurs is een driedaags evenement waar automotive Nederland bijeenkomt.

Binnen automotive bedrijven wisselen voertuigsleutels veelvuldig van gebruiker en daarbij vertegenwoordigen ze al snel een substantiële waarde. Niet voor niets worden er strenge eisen aan het beheer en de opslag van voertuigsleutels gesteld. Veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat deze sleutels worden bewaard in een kast – of beter gezegd kluis – die EN 1143 is gecertificeerd.

Hoogste inbraakwerende bescherming
Onder de EN 1143-1 norm vallen kluizen met de hoogste inbraakwerende bescherming. Geen enkel elektronisch beheersysteem voldoet aan deze eis, tot op heden. Want vanaf nu heeft Traka haar eerste gecertificeerde sleutelbeheersysteem opgenomen in haar range sleutelbeheeroplossingen.
Deze systemen zijn volgens de fabrikant de veiligste en efficiëntste oplossing voor het gecontroleerd en geregistreerd in- en uitnemen van voertuigsleutels. Uitsluitend geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot de kluis, tot specifiek aangewezen sleutels op ingestelde tijden. Daarbij worden alle handelingen geregistreerd in een centrale database.

Inzicht in sleutelbeheer
Het systeem voorkomt dat sleutels kwijtraken en bespaart tijdrovende zoekacties. Daarnaast geeft de data die uit de systemen komt inzicht in het beheer van sleutels en voertuigen. Meerdere systemen kunnen in een netwerk opereren over meerdere locaties, waarbij het ook mogelijk is dat sleutels tussen verschillende vestigingen kunnen reizen. Het beheer wordt centraal of in de cloud geregeld.
Traka is gespecialiseerd in geautomatiseerd sleutelbeheer en is onderdeel van ASSA ABLOY, het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van toegangsoplossingen. Traka bedient vele marktsectoren met hun generieke oplossingen. Echter voor de automotive sector is er een branche specifieke oplossing ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de in de Verenigde Staten zeer succesvolle sleutelbeheeroplossingen van KEYper Systems. In 2019 is KEYper Systems overgenomen door Traka en zijn de oplossingen geïntegreerd.
Ervaar deze nieuwe sleutelbeheersystemen zelf op de Traka stand (F114) tijdens de Auto Prof die van 30 januari tot en met 1 februari in Evenementenhal Gorinchem wordt gehouden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner