Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

Multiwacht

Add Secure

Paraat

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Genetec

Securitas

CardAccess

Brivo

i-Pro

OSEC

EAL

2N

VideoGuard

Gold-IP

Akuvox

Boon Edam

CDVI

Top Security

Centurion

Optex

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Eizo

G4S

DZ Technologies

NetworxConnect

IDIS

Lobeco

VEB

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Secusoft

JMB Groep

Trigion

Hikvision

Paxton

Advancis

VBN

MPL

Sequrix

Eagle Eye Networks

Kiwa

ASSA ABLOY

ASIS

Seagate

Explicate

BHVcertificaat.online

HID

Crown Security Services

SmartCell

VVNL

Nenova

Bydemes

Avigilon Alta

CSL

Regio Control Veldt

Unii

NIBHV

Milestone

Koninklijke Oosterberg

ARAS

RoSecure

HD Security

ADI

Seris

Dero Security Products

Uniview

Alarm Meldnet

Dahua

SOBA

Traka ASSA ABLOY

20face

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

GFT

VAIBS

Externe SSD-schijven beheren binnen cybersecuritystrategie

31 maart 2024
Redactie
06:03

Hedendaags zijn gegevens ontzettend belangrijk voor het succes van organisaties en is het beheren en beveiligen van opslagapparaten zoals externe SSD’s een onderdeel geworden van de cybersecurity strategie. SSD’s bieden snelheid en efficiëntie, maar zonder de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen ze een zwakke schakel vormen in de bescherming van gevoelige informatie.


Het begint allemaal met bewustwording en training van medewerkers. Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun personeel goed op de hoogte is van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van
SSD externe harde schijven. Dit omvat het begrijpen van de potentiële gevolgen van verlies of diefstal van deze apparaten en het belang van het nemen van voorzorgsmaatregelen om gegevens te beschermen.
Trainingssessies kunnen onderwerpen behandelen zoals het veilig gebruik van SSD externe harde schijven, het identificeren van verdachte activiteiten en het melden van incidenten. Door een cultuur van cybersecurity bewustzijn te bevorderen, kunnen organisaties het risico op datalekken via SSD’s aanzienlijk verminderen.

Encryptie implementeren
Een van de meest effectieve manieren om gegevens op SSD externe harde schijven te beveiligen, is door encryptie te implementeren. Door gegevens te versleutelen voordat ze op de SSD worden opgeslagen, worden ze ontoegankelijk voor onbevoegden, zelfs als het apparaat in verkeerde handen valt.
Organisaties kunnen gebruikmaken van verschillende encryptiemethoden, zoals AES (Advanced Encryption Standard), om gegevens op SSD’s te beveiligen. Het is belangrijk om sterke encryptiesleutels te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen om de veiligheid te waarborgen.
Effectief beheer en monitoring van SSD externe harde schijven zijn belangrijk voor het handhaven van de beveiliging op lange termijn. Organisaties moeten een inventaris bijhouden van alle SSD-apparaten die binnen hun netwerk worden gebruikt en ervoor zorgen dat deze regelmatig worden bijgewerkt.
Daarnaast is het belangrijk om activiteiten met betrekking tot SSD’s te monitoren, zoals bestandsoverdrachten en toegangspogingen. Door verdachte activiteiten tijdig te detecteren en te onderzoeken, kunnen organisaties snel reageren op potentiële beveiligingsincidenten en de impact ervan minimaliseren.

Samenvattend
Het effectief beheren en beveiligen van SSD externe harde schijven is van belang voor organisaties die streven naar een robuuste cybersecuritystrategie. Door bewustwording en training te bevorderen, encryptie te implementeren en zorgvuldig beheer en monitoring uit te voeren, kunnen organisaties het risico op datalekken via SSD’s aanzienlijk verminderen.
Het is belangrijk om te benadrukken dat cybersecurity een voortdurende inspanning is die voortdurende evaluatie en aanpassing vereist. Organisaties moeten proactief blijven zoeken naar nieuwe manieren om hun gegevens te beschermen en zich aan te passen aan evoluerende bedreigingen in de digitale technologische wereld. Met de juiste maatregelen kunnen organisaties met vertrouwen gebruikmaken van SSD externe harde schijven als onderdeel van hun algehele cybersecuritystrategie.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner