Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

Multiwacht

2N

Service Centrale Nederland

CDVI

Alarm Meldnet

Akuvox

VBN

RoSecure

i-Pro

HD Security

SmartCell

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Nenova

VAIBS

Paraat

ADI

Secusoft

Bydemes

Optex

OSEC

Hikvision

Top Security

HID

VideoGuard

IDIS

Genetec

Dero Security Products

Milestone

Oribi ID Solutions

GFT

CSL

Explicate

VEB

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Connect Security

Add Secure

Crown Security Services

EAL

CardAccess

Lobeco

Eizo

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

Alphatronics

Nimo Drone Security

Advancis

ASSA ABLOY

NIBHV

Seris

SOBA

Network Optix

Unii

Uniview

Ajax Systems

Avigilon Alta

SmartSD

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

ARAS

Seagate

ASIS

VVNL

20face

NetworxConnect

Trigion

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Brivo

Paxton

Centurion

G4S

Sequrix

JMB Groep

PG Security Systems

Extra beveiliging voor waardige Nationale Dodenherdenking

19 april 2024
Redactie
08:23

Amsterdam neemt extra maatregelen voor een waardig, beheerst en veilig verloop van de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam. Dat hebben de Amsterdamse Driehoek – burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef – besloten samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Ze doen dat vanwege toegenomen maatschappelijke spanning. De NCTV en de politie achten de kans op spontane protestacties of verstoringen aanwezig.

Om de herdenking waardig en ordelijk te laten verlopen, krijgen minder mensen dan in andere jaren toegang tot het plein, ongeveer 10.000 mensen. In andere jaren stonden er naar schatting 20.000 mensen op de Dam. De politie krijgt zo meer ruimte om eventueel in te kunnen grijpen. Ook is er minder kans op verdrukking bij een incident.
Het is niet toegestaan vlaggen, borden of geluidsversterkende apparatuur mee te nemen. De politie fouilleert aanwezigen hierop voordat zij de Dam betreden.
Bewoners die uitzicht hebben op de Dam, moeten, net als voorgaande jaren, ramen en deuren gesloten houden tijdens de herdenking. Zij mogen niet op hun dakterras of balkon staan.

Waardig herdenken
De driehoek en het comité verwachten dat de openbare herdenking zo waardig, beheerst en veilig verloopt, waarbij het openbare karakter van de herdenking blijft. Het kan zijn dat er in aanloop naar de herdenking meer maatregelen nodig zijn en worden getroffen.
Demonstraties in de buurt van de Dam worden niet toegestaan. Als organisatoren zich melden, dan worden zij naar plekken op gepaste afstand gewezen, zodat de demonstraties de herdenking niet kunnen verstoren.
Burgemeester Halsema: “De demonstratievrijheid in Nederland is ruim, maar kent grenzen. De Nationale Herdenking op 4 mei is er daar een van. Het is van groot belang dat de herdenking respectvol, waardig en beheerst verloopt. Dat moment laat geen ruimte voor spontane acties of verstoringen. Demonstraties en andere protesten worden op een gepaste afstand geplaatst.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner