Extra toezicht na incidenten in Rotterdam-Lombardijen

In de Rotterdamse wijk Lombardijen werd zaterdagavond een aanslag gepleegd op een pand van de gemeente. Kort daarna werd met een vuurwerkbom een busje van de gemeente in brand gestoken. Ook particulieren werden het slachtoffer van ernstig vandalisme. Reden voor de politie voor extra toezicht.

De politie gaat de komende tijd zowel in uniform als in burger extra surveilleren in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Dit na meerdere incidenten. Zo werd in de Horatiusstraat een woning vernield met zwaar vuurwerk en werd bij een woning op de Ogiersingel vuurwerk door een brievenbus naar binnen gegooid. Drie mannen in donkere kleding renden hierna weg, zo meldt NU.nl.
Op oudjaarsdag was het ook al erg onrustig. Toen staken vandalen vuurwerk af bij twee scholen aan de Catullusweg. In alle gevallen raakte niemand gewond, maar de daders namen wel veel risico. Zo bevonden zich boven het gemeentepand appartementen, die door de brandweer ontruimd moesten worden na de aanslag met de vuurwerkbom. De politie probeert aan de hand van camerabeelden de daders te achterhalen. Verder worden in de wijk mobiele camera’s geplaatst om over de openbare orde en veiligheid te waken.

Deel dit artikel via: