G4S bindt met robot strijd met virussen aan

G4S breidt de dienstverlening uit met een autonome robot die UV-licht uitstraalt om tot 99,99 procent van de aanwezige bacteriën en virussen te vernietigen. Het apparaat is ontwikkeld in samenwerking met het in Nederland gevestigde technologiebedrijf Loop Robots.

Een speciaal opgeleide beveiliger kan met de SAM-UVC-robot binnen drie uur 4500 vierkante meter operatief reinigen. Dat werkt tot 20 keer sneller dan schoonmakers en er zijn geen agressieve chemicaliën nodig. De mogelijkheid om een ​​ruimte digitaal in kaart te brengen, maakt regelmatige en autonome schoonmaak mogelijk.
“Deze oplossing beschermt de dagelijkse activiteiten van onze klanten met behulp van krachtige UV-C-technologie en benadrukt de waarde van een geïntegreerde beveiligingsaanpak”, aldus Marc Rensing, business development manager bij G4S Nederland.

Geïntegreerde beveiliging
Geïntegreerde beveiliging gaat volgens Rensing over meer dan alleen het veilig houden van de activa, hoewel dat natuurlijk ook belangrijk is. “Het gaat om onze combinatie van expertise, beveiligers, technologie en data-analyse. Daarmee willen wij voldoen aan de behoeften van de unieke bedrijven van onze klanten en de specifieke risico’s waarmee deze worden geconfronteerd. Dat betekent dat ze moeten worden beschermd tegen virussen die werknemers kunnen schaden of die kunnen leiden tot tijdelijke sluitingen die de productiviteit kunnen schaden.” Hoewel is aangetoond dat COVID-19-deeltjes tot 24 uur overleven op karton en 72 uur op plastic en roestvrij staal, is UV-C-licht (254 nm) een effectieve manier om alle pathogenen op een oppervlak te doden, aangezien dit het RNA van virussen en DNA van bacteriën in seconden vernietigt. “Deze geïntegreerde oplossing kan worden toegepast in de medische sector – bijvoorbeeld ziekenhuizen en laboratoria – maar ook in verzorgingstehuizen en andere plaatsen waar oppervlakken regelmatig moeten worden gedesinfecteerd”, aldus Rensing.

Auditgegevens
De UV-C-lichttoepassing is primair bedoeld voor COVID-19, maar doodt ook andere gevaarlijke bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken. De SAM-UVC-robot genereert een rapport terwijl hij een gebied scant en desinfecteert en levert daarbij belangrijke auditgegevens op. Daarmee kunnen bedrijven duidelijk aantonen hoe hun activiteiten veilig, beveiligd en ontsmet zijn. “Door gebruik te maken van de SAM-UVC-robot is G4S in staat om een ​​unieke ontsmettingsbeveiligingsdienst te bieden met baanbrekende efficiëntie vergeleken met desinfectie met behulp van handdoekjes en chemicaliën”, aldus Per Slycke, CEO van Loop Robots.

Deel dit artikel via: