Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

CDVI

Alphatronics

JMB Groep

Centurion

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

Optex

Add Secure

Nimo Dog Security

Seris

i-Pro

Kiwa

Dero Security Products

Lobeco

Trigion

Gold-IP

CSL

EAL

Crown Security Services

Sequrix

HID

Eagle Eye Networks

Hikvision

20face

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Eizo

Explicate

SmartSD

RoSecure

De Beveiligingsjurist

NIBHV

ARAS

Top Security

Ajax Systems

GFT

Connect Security

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

SOBA

Seagate

CardAccess

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Brivo

IDIS

Alarm Meldnet

SmartCell

OSEC

Traka ASSA ABLOY

G4S

Securitas

Milestone

VBN

VEB

Paraat

Bydemes

Secusoft

Masset Solutions

Nenova

ASSA ABLOY

Akuvox

ASIS

ADI

Uniview

NetworxConnect

2N

Network Optix

BHVcertificaat.online

Genetec

DZ Technologies

VAIBS

Multiwacht

VVNL

Advancis

Paxton

Unii

Hanwha Vision Europe

G4S en vakbonden akkoord over sociaal plan

22 februari 2014
Redactie
17:35

G4S en de vakbonden zijn het vanmorgen eens geworden over een sociaal plan voor 342 medewerkers die werkzaam zijn bij detentiecentra van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

G4S en vakbondenDe vakbonden en G4S zijn tevreden over het ‘Justitie-akkoord’. Gert Askes, algemeen directeur van G4S, laat aan Beveiliging Nieuws weten: “We hebben er binnen onze mogelijkheden alles aan gedaan onze mensen tegemoet te komen. Met het bereikte akkoord worden de belangen van de werknemers en het bedrijf optimaal gediend.” Donderdag besloot G4S de vakbonden weer aan de onderhandelingstafel uit te nodigen nadat enkele stakers, de bonden en de directie kort hadden overlegd.

Het sociaal plan voorziet in herplaatsing van medewerkers binnen het G4S-concern, het van werk naar werk geleiden van medewerkers en een financiële aanvulling op de WW-uitkering na ontslag. Maandag 24 februari wordt het akkoord door de bonden met een positief stemadvies aan de stakende leden voorgelegd. Indien de leden met het bereikte akkoord instemmen, komt hiermee een einde aan een staking die dan twee weken geduurd heeft.

TweetOnderhandelaar Maarten Hoelscher van De Unie meldt via Twitter dat er 7,5 uur is onderhandeld tussen de partijen. Om 18.00 uur begonnen de gesprekken en om 1.30 uur hadden de onderhandelaars een akkoord bereikt. Hoelscher vindt dat het resultaat recht doet aan de eisen van de medewerkers en dat G4S hiermee haar sociale gezicht laat zien: “bovendien wordt hiermee hun jarenlange inzet en loyaliteit beloond”. FNV-bestuurder Ton Neijenhuijs is blij dat iedereen met opgeheven hoofd weer aan het werk kan. Het akkoord voorziet volgens hem in een goede outplacement-procedure.

Het ontslag van de detentiemedewerkers is een gevolg van kabinetsbezuinigingen. Op basis van het Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie sluiten de komende jaren twintig gevangenissen. Hierdoor worden er geen particuliere beveiligers meer ingehuurd.

Eerder verschenen: G4S gaat in gesprek met beveiligers

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner