G4S verzorgt betaalzuilen bij Politie en KMar

G4S gaat betaalzuilen verzorgen die vanaf dit najaar geleidelijk aan op politiebureaus en locaties van de KMar zullen verschijnen.

De politie, de Koninklijke Marechaussee (KMar), het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en G4S werken samen voor het ministerie van Veiligheid en Justitie aan een innovatieve oplossing voor het eenvoudig en veilig innen en verwerken van boetegelden. Bij de flappenhappers kunnen boetes direct contant of met pin worden betaald.

Betaalzuil Direct BetalenMet de Openbare Europese aanbesteding Direct Betalen eind vorig jaar, wil de overheid bereiken dat een effectiever en efficiënter betaalproces wordt gerealiseerd bij de afhandeling van financiële sancties.

Bijvoorbeeld mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats of buitenlandse overtreders, zij moeten hun boete direct vereffenen op het bureau. En mensen die nog boetes hebben openstaan, mogen niet naar het buitenland reizen. Zij moeten die eerst betalen bij de KMar op bijvoorbeeld de luchthaven.

De nieuwe betaalzuilen moeten tevens voor minder administratie bij agenten en marechaussees zorgen. De specifieke toepassing en de koppeling met het CJIB-register vereisen echter wel het nodige denk- en testwerk, want er bestaat nog niets wat hier op lijkt.

Als een gemaakte proefopstelling in het aan de eisen voldoet, start eind deze zomer een pilot bij een politiebureau en een KMar-locatie. Zodra de kinderziektes boven tafel en verholpen zijn, start de plaatsing op alle locaties. In januari 2016 staan er betaalzuilen op 150 politiebureaus en 15 locaties van de KMar.

Deel dit artikel via: