Beveiliging nieuws
leaderboard fsse 2024

Onze partners

Nenova

VBN

Oribi ID Solutions

Secusoft

Avigilon Alta

DZ Technologies

Alphatronics

Multiwacht

Securitas

Brivo

Koninklijke Oosterberg

Seagate

Hikvision

SmartCell

NIBHV

IDIS

Kiwa

ASIS

Eagle Eye Networks

Paxton

Trigion

Crown Security Services

Lobeco

Bydemes

Optex

Masset Solutions

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

20face

Top Security

Advancis

Ajax Systems

CDVI

HID

ADI

Nimo Dog Security

Akuvox

VVNL

EAL

RoSecure

Hanwha Vision Europe

i-Pro

SmartSD

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Centurion

CardAccess

PG Security Systems

JMB Groep

Dero Security Products

Explicate

OSEC

HD Security

2N

Gold-IP

Dahua

Service Centrale Nederland

VAIBS

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Sequrix

VideoGuard

SOBA

Genetec

De Beveiligingsjurist

VEB

NetworxConnect

Paraat

Regio Control Veldt

CSL

Milestone

Boon Edam

Unii

Add Secure

Bosch Security Systems

G4S

ARAS

Seris

Eizo

MPL

Uniview

SMC Alarmcentrale

GFT

Gemeenten lijden miljoenen schade door explosies

23 maart 2024
Redactie
09:44

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uit bezorgdheid over het groeiende aantal explosies in woonwijken. Een woordvoerder verklaarde tegenover persbureau ANP dat de VNG gemeenten waar explosies hebben plaatsgevonden, wil ondersteunen.

Vrijdag publiceerde de politie cijfers waaruit bleek dat er in de eerste maanden van dit jaar al 250 aanslagen of pogingen daartoe met explosieven waren. Een tragisch voorbeeld hiervan was een vuurwerkexplosie in Den Haag, waarbij een 23-jarige man in januari om het leven kwam, die vermoedelijk betrokken was bij de explosie.
De VNG wil actieve ondersteuning bieden aan gemeenten na een explosie. De organisatie bekijkt welke bevoegdheden burgemeesters kunnen inzetten. Omdat verschillende gemeenten verschillende maatregelen nemen, zoals cameratoezicht, preventief fouilleren en het sluiten van woningen, is maatwerk en de juiste juridische afweging vereist, aldus de woordvoerder.

Miljoenen euro’s schade
De VNG schat dat de kosten die gemeenten maken vanwege de explosies aanzienlijk zijn. De vereniging herhaalt haar pleidooi voor Europese regels met betrekking tot zwaar, illegaal vuurwerk, dat vaak wordt gebruikt bij explosies.
Volgens het Verbond van Verzekeraars bedraagt de schade als gevolg van de explosies inmiddels miljoenen euro’s. Een woordvoerder noemt de explosies een groeiend probleem, maar het is onduidelijk of dit van invloed is op de premies.
Consumenten kunnen zich volgens het verbond verzekeren tegen explosies via een opstalverzekering (voor het huis zelf) en een inboedelverzekering (voor spullen in het huis). De exacte dekking hangt af van de polisvoorwaarden.
Achmea, waar verzekeraars Interpolis en Centraal Beheer onder vallen, meldt geen grote impact in de portefeuille te zien als gevolg van explosies. Precieze schadebedragen worden niet genoemd vanwege concurrentiegevoeligheid, aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner