Genetec brengt oplossing voor identificeren van voertuigen

Met het AutoVu SharpZ3 mobiele LPR-systeem brengt Genetec een oplossing die niet alleen onder alle weersomstandigheden en vanuit moeilijke hoeken kentekens kan scannen, maar die ook de kenmerken van het voertuig vastlegt. Het apparaat is te monteren op bijvoorbeeld een surveillancewagen.

De Canadese multinational kwam al eerder met vergelijkbare apparaten op de markt, maar de AutoVu SharpZ3 is van een volgende generatie, die een stuk verder gaat dan de traditionele identificatie van kentekenplaten. Zo is ook vast te stellen om wat voor type voertuig het gaat en op welke plaatsen het eerder is aangetroffen. Daardoor is de AutoVu SharpZ3 in zekere mate ook te gebruiken voor het vinden of herkennen van voertuigen waarvan geen kenteken bekend is. Het is zelfs te analyseren in welke mate en door wie parkeerplaatsen worden gebruikt.

Tegengaan van fraude
De AutoVu SharpZ3 maakt voor het uitvoeren van analyses gebruik van Intel’s nieuwste machine learning- en computer vision-technologie. Die zorgt ervoor dat kentekenplaten in moeilijke omgevingen (zoals slecht weer, druk verkeer en hoge snelheden) beter worden herkend, maar ook dat aanvullende voertuigkenmerken worden vastgelegd, zoals voertuigtype en kleur. Ook de locatie wordt vastgelegd, zodat achteraf is na te gaan waar en wanneer een bepaald voertuig is aangetroffen. Dit alles realtime en met een minimum aan benodigde bandbreedte. Bijzonder is verder dat het systeem ‘ziet’ of een kentekenplaat reliëf en reflecterende delen heeft. Zo is eenvoudige fraude met kentekenplaten te herkennen. Het apparaat kan veel, maar de software is modulair, zodat klanten niet hoeven te betalen voor functies die zij niet nodig hebben. De komende tijd verwacht Genetec nog meer applicaties te ontwikkelen voor de AutoVu SharpZ3.

Deel dit artikel via: