Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

Crown Security Services

Eizo

Sequrix

Genetec

Alphatronics

SmartSD

i-Pro

Trigion

Top Security

ARAS

SMC Alarmcentrale

2N

Kiwa

VAIBS

Hikvision

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Unii

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

Nenova

Paxton

IDIS

Gold-IP

SmartCell

Advancis

Alarm Meldnet

CardAccess

Add Secure

GFT

Bydemes

Brivo

JMB Groep

Connect Security

Akuvox

DZ Technologies

Avigilon Alta

Explicate

VBN

Service Centrale Nederland

20face

Securitas

Centurion

Nimo Drone Security

Seagate

VEB

RoSecure

Lobeco

Milestone

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Optex

Multiwacht

Ajax Systems

ADI

Uniview

Paraat

CDVI

PG Security Systems

EAL

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

Eagle Eye Networks

HID

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

NIBHV

HD Security

Seris

SOBA

VVNL

Dero Security Products

Masset Solutions

G4S

Secusoft

ASIS

VideoGuard

OSEC

Genetec brengt Security Center nu ook als Software as a Service

21 februari 2024
Redactie
15:04

Het bekende en veel gebruikte platform Security Center van Genetec voor cameratoezicht, videobeheer, inbraakmonitoring en toegangsverlening wordt nu ook als complete dienstverlening in de cloud aangeboden. Eindgebruikers kunnen hiermee eenvoudiger beschikken over hoogwaardige beveiligingssystemen.

Is dat wel veilig? Video in de cloud. Genetec is daar duidelijk over. Het nieuwe aanbod is gebouwd met cyberbeveiliging en privacy als kern en is een enorm schaalbare, open en uniforme Software as a Service-oplossing (SaaS). Security Center SaaS combineert toegangsbeheer, videobeheer, forensisch zoeken, inbraakmonitoring, automatisering en vele andere geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en luidt volgens Genetec een nieuw hoofdstuk in de technologische evolutie van de fysieke beveiligingsindustrie in.

Gat in de markt
“De fysieke beveiligingsindustrie is er niet in geslaagd om cloud of software as a service helemaal goed te krijgen, vooral niet voor zakelijke klanten”, zegt Christian Morin, VP Product Engineering en CSO van Genetec. “Maar met Security Center SaaS zijn organisaties niet langer afhankelijk van propriëtaire of functiearme as-a-service-oplossingen die nodeloos een keuze afdwingen tussen geheel op locatie of volledig in de cloud. De zakelijke mogelijkheden en open architectuur van Security Center SaaS zijn ontworpen om systemen in staat te stellen complexe werklasten aan te kunnen waar ze het meeste opleveren. Deze flexibiliteit komt tegemoet aan een al lang bestaande behoefte van eindgebruikers en vult een belangrijk gat in de markt.”

Nieuwe vorm van zakendoen
Naarmate implementaties steeds geavanceerder worden, moeten eindgebruikers kunnen vertrouwen op deskundige beveiligingsprofessionals, die hen kunnen begeleiden bij hun transitie naar cloud- en hybride omgevingen. Om deze nieuwe SaaS-oplossing op de markt te brengen, heeft Genetec zijn volledige aanpak van inkoop, implementatie en onderhoud getransformeerd zonder afbreuk te doen aan de enterprise-grade mogelijkheden waar zijn oplossingen bekend om staan.

Interessant voor installateurs
“De huidige benaderingen van SaaS in de industrie hebben de belangrijke rol van kanaalpartners als installateurs ondermijnd, die volgens ons cruciaal zijn voor het succes van klanten en projecten. Security Center SaaS biedt echter een belangrijke kans voor systeemintegrators en installateurs. Onze oplossing betekent betere marges en klanttevredenheid op de lange termijn, zonder extra investeringen in tijd of middelen van de kant van partners”, aldus Michel Chalouhi, vice president Global Sales bij Genetec.
Met een geautomatiseerd offerte- en bestelproces kunnen systemen binnen enkele minuten na het plaatsen van de bestelling volledig operationeel zijn. Het gloednieuwe Genetec Portal maakt het eenvoudig om grote implementaties te offreren, te bestellen, te implementeren en te beheren, zodat kanaalpartners hun bedrijf kunnen blijven laten groeien en de technologie en eigendomsopties kunnen leveren waar hun eindgebruikers om vragen.

Ervaring op ondernemingsniveau in de cloud
Met de mogelijkheid om de monitoring en het beheer van meerdere locaties te centraliseren, is Security Center SaaS volgens Genetec bij uitstek geschikt om te voldoen aan de behoeften van klanten in een breed scala aan branches, waaronder de detailhandel, het onderwijs, bedrijfscampussen, het bankwezen, de gezondheidszorg en steden. Kleinschalige projecten zijn mogelijk met een paar direct-to-cloud-apparaten en er kan worden opgeschaald naar duizenden sites en apparaten met hybride opslag en verwerking. Operators kunnen hun activiteiten beheren vanuit een SOC (Security Operation Center) of onderweg via robuuste web- en mobiele applicaties.

Naadloze evolutie naar de cloud
Security Center SaaS is een implementatie-onafhankelijk platform dat een reeks configuraties ondersteunt. Gebaseerd op een hybride SaaS-architectuur, stelt de nieuwe oplossing organisaties in staat componenten en sites naar de cloud te verplaatsen op basis van hun behoeften en vereisten, met behulp van een combinatie van cloud-native services en cloud-beheerde apparaten, met opslag en verwerking in de apparaten. Vanwege de open architectuur geeft Security Center SaaS organisaties de vrijheid om de apparaten, camera’s en deurcontrollers te kiezen van een groot aantal fabrikanten.
Security Center SaaS kan ook naadloos verbinding maken met bestaande lokale beveiligingsapparaten en -infrastructuur. Toegangsapparaten en camera’s die niet cloud-ready zijn, kunnen eenvoudig worden aangesloten op Security Center SaaS met behulp van Genetec edge-apparaten.

Beschikbaarheid
Security Center SaaS wordt in april 2024 wereldwijd beschikbaar bij gecertificeerde Genetec-partners en wordt aangeboden in gelaagde abonnementsplannen op basis van het aantal benodigde apparaatverbindingen. De opslag en verwerking van beelden gebeurt in datacentra van Microsoft, waarbij het mogelijk is gebruik te maken van datacentra in de Europese Unie.
Security Center SaaS zal voor het eerst worden tentoongesteld op ISC West op stand #13062.
Ga voor meer informatie naar de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner