Genetec kondigt nieuwe grote release van Security Center aan

Security Center 5.11 vereenvoudigt de weg naar het bezit van een unified beveiligingssysteem, zo maakt fabrikant Genetec bekend. Het platform bevat nu ook de Genetec Web App, een nieuwe, intuïtieve, op kaarten gebaseerde applicatie die op elke moderne webbrowser draait.

Met versie 5.11 krijgen gebruikers toegang tot elke module van Security Center, inclusief Omnicast™ (videobewaking), Synergis™ (toegangsbeheer), AutoVu™ (automatische kentekenplaatherkenning), Sipelia™ (intercom) en inbraakbewaking, direct ‘out of the box’. “Met Security Center 5.11 kunnen klanten profiteren van alles wat een uniform beveiligingssysteem direct biedt. Dit verlaagt elke instapdrempel voor organisaties die het meeste uit hun beveiliging willen halen en over willen stappen naar een unified systeem”, legt Christian Morin uit, Vice President Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec Inc.
Security Center 5.11 vereenvoudigt niet alleen de invoering van unificatie, maar bevat ook standaard een breed spectrum aan krachtige functies, waaronder KiwiVision™-analyse (Privacy Protector, People Counting, Security Video Analytics en Camera Integrity), bezoekersbeheer, geavanceerde kaartfuncties, beheer van bedreigingsniveaus en meer.

Nieuwe Genetec-webapp
De nieuwe versie van Security Center bevat ook de gloednieuwe Genetec Web App, een kaartgerichte, mobiele en intuïtieve interface die kan worden geïmplementeerd op elk apparaat met een moderne browser, zoals Chrome, Safari, Firefox of Edge. Hierdoor kunnen gebruikers hun faciliteit in de gaten houden, snel in realtime reageren op incidenten, begeleide procedures volgen, samenwerken met andere operators en kaarthouders beheren, waar ze ook zijn.
De nieuwe Genetec Web App breidt de beveiliging van bedrijven uit tot buiten het SOC (Security Operations Center) en stelt gebruikers die geen traditionele beveiligingsoperators zijn in staat om te communiceren met het beveiligingsplatform op basis van hun rol en behoeften. De app kan bijvoorbeeld worden gebruikt door een beveiligingsmanager die op afstand op een satellietlocatie wil meekijken, of door een receptioniste die de bezoekerstoegang moet beheren. Met gebeurtenisbewaking, kaarthouderbeheer en incidentbeheer gaat de Genetec Web App verder dan beveiligingsbewaking, in een intuïtieve, lichtgewicht, webgebaseerde interface.

Eenvoudig rapporteren
De Genetec Web App vereenvoudigt ook drastisch het onderzoek naar specifieke gebeurtenissen of incidenten waarbij heel weinig bekend is over wat er is gebeurd, behalve waar en wanneer het heeft plaatsgevonden. Operators kunnen eenvoudig rapporten maken die zich richten op specifieke soorten gebeurtenissen of alles onderzoeken binnen een bepaald gebied en tijdsbestek.
Security Center 5.11 brengt compatibiliteit met de aanstaande Streamvault Edge™. Bij uitstek geschikt voor activiteiten op meerdere locaties, zoals banken, winkels of bedrijven met externe of onbemande locaties, vereenvoudigt Streamvault Edge de migratie van bestaande beveiligingsapparatuur naar een hybride cloud-architectuur. De oplossing maakt camera’s klaar voor de cloud en maakt veilige lokale opslag op cloudbeheerde apparaten mogelijk, terwijl geavanceerde IT-expertise op externe locaties niet meer nodig is.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: