Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ARAS

Oribi ID Solutions

CardAccess

Alphatronics

Hanwha Vision Europe

HID

Trigion

Uniview

Dero Security Products

Paxton

Crown Security Services

Multiwacht

NetworxConnect

Unii

SMC Alarmcentrale

Top Security

Paraat

Bosch Security Systems

Centurion

Explicate

Lobeco

Seris

Service Centrale Nederland

Advancis

CDVI

BHVcertificaat.online

Add Secure

VEB

EAL

Ajax Systems

HD Security

De Beveiligingsjurist

20face

Connect Security

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

VVNL

Securitas

CSL

2N

Milestone

VBN

Optex

i-Pro

PG Security Systems

Secusoft

Alarm Meldnet

Nenova

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

Brivo

JMB Groep

Bydemes

DZ Technologies

IDIS

G4S

GFT

Kiwa

ASSA ABLOY

VideoGuard

ADI

Eizo

Eagle Eye Networks

Sequrix

OSEC

NIBHV

SOBA

VAIBS

Hikvision

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

SmartSD

Gold-IP

ASIS

Masset Solutions

Genetec

Seagate

SmartCell

RoSecure

Genetec maakt kantoorgebouw geschikt voor meerdere huurders

7 mei 2022
Redactie
17:13

Met het platform Security Center van Genetec is aangetoond dat bestaande gebouwen met moderne technologie veel efficiënter te gebruiken zijn. De kennis is toegepast in een groot kantoorgebouw in de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Forte Partners is een innovatieve vastgoedontwikkelaar en verantwoordelijk voor ontwikkeling van meerdere gebouwen in Boekarest voor nationale en internationale bedrijven. Het bedrijf streeft er altijd naar om ervoor te zorgen dat huurders meer profijt uit hun gebouwen kunnen halen door hen te helpen de efficiëntie van hun middelen te maximaliseren en een groter gemeenschapsgevoel te creëren. Dat gebeurt door nieuwe manieren te vinden om gebouwen waardevoller te maken voor hun huurders. Om dit te bereiken ging het bedrijf op zoek naar mogelijkheden om gegevens uit verschillende beschikbare bronnen te halen, zoals over het gebruik van werkplekken, vergaderruimtes en parkeerplaatsen. Die gegevens worden geïntegreerd verwerkt om zo individuele huurders inzicht te geven in hun omgeving, zodat ze op basis daarvan hun bedrijfsvoering en huisvestingskosten kunnen optimaliseren.

Genetec Security Center
Voor de realisatie is samengewerkt met systeemintegrator Helinick. Dit bedrijf adviseerde om Genetec Security Center in te zetten voor een combinatie van videobewaking, toegangsbeheer en het verzamelen van brongegevens in één oplossing. In eerste instantie was het belangrijkste doel om het gebruik van de parkeerfaciliteit te beheren. Na enige tijd toonden de cumulatieve gegevens in Security Center al aan dat huurders slechts ongeveer 50 procent van hun beschikbare parkeerplaatsen gebruikten. Dit inzicht bracht Forte Partners ertoe zich af te vragen of er ook nog andere besparingen mogelijk waren. Het bedrijf besloot tot implementatie van een geïntegreerde suite voor het informeren van huurders. Duidelijk was dat Security Center was te gebruiken als een flexibel, digitaal kanaal om voorzieningen in het gebouw te beheren. Met het intuïtieve en geïntegreerde platform, konden huurders in real-time zien welke middelen beschikbaar zijn en dan bijvoorbeeld parkeerplaatsen reserveren of een werkplek of vergaderruimte.

Beheer met smartphone
De bediening moest zo eenvoudig mogelijk zijn. Huurders beheren de faciliteiten het liefst met een app op hun smartphone, waarbij zij het apparaat ook kunnen gebruiken om toegang tot het gebouw en de afdelingen te krijgen. Dat gaat via NFC of Bluetooth. Ook contactloze toegangsverlening was mogelijk, wat relevant was tijdens de coronapandemie. Mihai Gheorghe, productmanager bij Helinick: “We wisten dat er veel verschillende aspecten van gebouwoptimalisatie waren en het is positief dat we die kunnen beheren via een verenigd platform voor parkeerbeheer, toegangsverlening en videobewaking.”

Alles in één applicatie
Forte Partners werkte nauw samen met Helinick en Genetec om een nieuwe oplossing voor de hurende organisaties en hun medewerkers in te voeren. Met behulp van de Genetec-softwareontwikkelingskit (SDK) was het team in staat om de toegang tot gedecentraliseerde diensten, smart office-functies, parkeren en hot desk-boekingen in één applicatie te verenigen, genaamd SpotUs. Tegenwoordig maakt dit nieuwe softwareplatform voor resourcebeheer het mogelijk dat huurders en werknemers binnen hun organisatie de mobiele app gebruiken om faciliteiten te boeken, de beschikbaarheid van bronnen veilig te stellen en zelfs bezoekers toegang te verlenen tot de middelen (parkeerplaatsen, bureaus, vergaderkamers, enz.). Daarnaast kunnen gebruikers de oplossing ook inzetten om naadloze verbinding te maken met andere communityleden, bronnen en dienstverlening op de werkvloer.

Flexibiliteit en vrijheid
Inmiddels hebben meer dan 7.000 gebruikers op meerdere kantoorlocaties in Boekarest toegang tot de app en de reacties zijn zeer positief. Mihai: “We beheren zoveel van ons leven via onze smartphones, dus waarom onze gebouwen niet?” “Gebruikers zijn erg blij met deze ontwikkeling. Ze waarderen de flexibiliteit en vrijheid die wordt geleverd via de app, de hulp bij het werken volgens de richtlijnen en het hybride werkmodel. Digitalisering van de vastgoedmarkt is een belangrijke trend en een kritische onderdeel van onze bedrijfsstrategie voor de toekomst”, aldus Stephen Burke, directeur Bouw bij Forte Partners.

Volgende stap
Vooruitkijkend ziet Forte Partners een duidelijk pad voor de evolutie van de SpotUs-app. De logische volgende stap is de combinatie van de app met het gebouwbeheersysteem (GBS). Zo kunnen gebruikers hun werkruimte personaliseren en op afstand verschillende instellingen zoals verlichting en verwarming bedienen. Bijvoorbeeld met behulp van Security Center en SpotUs kunnen huurders aangepaste instellingen maken die ervoor zorgen dat de verlichting automatisch aangaat zodra iemand binnenkomt in de vergaderzaal. Forte Partners wil huurders ook aanmoedigen om de app te gebruiken om met elkaar in contact komen om het gemeenschapsgevoel te vergroten in de gebouwen. Ze zien zelfs een mogelijkheid om huurders te helpen betrokken te raken met andere bedrijven in de buurt.

Vindingrijkheid van partners
Jakub Kozak, regional salesmanager bij Genetec: “We zijn altijd onder de indruk van de vindingrijkheid van onze partners en eindgebruikers als het gaat om de implementatie van ons uniforme platform. In deze casus spelen Forte Partners en Helinick een rol bij het veranderen van een industrie, nieuwe werkmodellen en het onderbouwen en creëren van nieuwe mogelijkheden.” Sinds de samenwerking met Helinick en Genetec heeft Forte Partners een meer digitale en verbonden vastgoedportefeuille ontwikkeld die beter kan inspelen op de veranderende werkgewoonten van zijn huurders. Ze helpen organisaties overal om gegevens te benutten die hen beter doen begrijpen hoe hun middelen worden ingezet en om een boeiende en materiële ervaring voor medewerkers en bezoekers te bereiken. Daarnaast helpen ze mensen om meer samen te komen op een zinvolle manier en bij het creëren van meer levendige, verbonden relaties.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner