GoldIP maakt gezichtsherkenning toegankelijker met SAFR SCAN

GoldIP introduceert SAFR SCAN. Dit is een innovatieve gezichtsherkenningslezer voor toegangssystemen, personeelsbeheer en zorgtoepassingen. De lezer biedt volgens de distributeur geavanceerde identificatie- en authenticatieprestaties tegen een aantrekkelijke prijs.

SAFR SCAN biedt een veilige en snelle manier om toegang tot gebouwen en kantoren te regelen tegen een prijs die dit hoge technologieniveau betaalbaar maakt voor reguliere toepassingen, zegt directeur Frank Goldewijk van GoldIP. “SAFR SCAN komt voor het eerst op de Europese markt, maar heeft zich in de VS al bewezen als een betrouwbare oplossing voor een fractie van wat vergelijkbare producten kosten.

Snelle authenticatie
SAFR SCAN is ontworpen als stand-alone- of netwerkoplossing die geschikt is voor gebruik in zowel binnen- als buitenomgevingen. Het is een contactloze biometrische lezer die een snelle doorvoer levert die in staat is tot dertig personen per minuut te authentiseren. Om de persoonlijke privacy te waarborgen, zijn alle geregistreerde en gescande biometrische gegevens volledig gecodeerd en bevatten ze geen visuele beelden van de gezichten van individuen. Voor extra fysieke veiligheid beschikt SAFR SCAN over anti-spoofing-technologie die gebruikmaakt van 3D gestructureerd licht en RGB. Zo wordt geverifieerd of een levende persoon en niet een pop of een foto wordt gescand. “We zijn gestart met SAFR SCAN om deze naadloos te kunnen integreren in een breed scala aan toegangsbeheeromgevingen en zo een ​​aantrekkelijk, betrouwbaar en contactloos alternatief te creëren dat beter en veiliger is dan traditionele methoden zoals sleutelkaarten”, aldus Goldewijk.

Deel dit artikel via: