Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

SOBA

ASIS

VEB

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Secusoft

Hanwha Vision Europe

CardAccess

CSL

i-Pro

HD Security

Securitas

EAL

NetworxConnect

Dero Security Products

Crown Security Services

Alphatronics

IDIS

RoSecure

JMB Groep

OSEC

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

VideoGuard

DZ Technologies

Lobeco

Nimo Drone Security

2N

Genetec

Top Security

Paxton

SmartCell

HID

PG Security Systems

Unii

NIBHV

Service Centrale Nederland

CDVI

ADI

Advancis

ARAS

Eizo

Add Secure

Paraat

VBN

SMC Alarmcentrale

Kiwa

Trigion

Traka ASSA ABLOY

G4S

Masset Solutions

Nenova

Brivo

Uniview

Milestone

Bydemes

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Centurion

BHVcertificaat.online

Seagate

Seris

20face

Gold-IP

Alarm Meldnet

Connect Security

Bosch Security Systems

SmartSD

Avigilon Alta

Sequrix

VAIBS

Optex

VVNL

GFT

Explicate

Grapperhaus wil speciale eenheid tegen drugscriminelen

19 september 2019
Redactie
19:55

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil met een speciale brigade de strijd tegen de drugswereld aangaan. Dit zou volgens hem een enorme sprong voorwaarts kunnen betekenen. Critici waarschuwen echter dat die brigade niet het zoveelste ‘praatclubje’ moet worden.

Ook de Tweede Kamer is voorstander van een hardere aanpak van de ondermijnende criminaliteit, zeker na de moord op advocaat Derk Wiersum. Het is duidelijk dat het traditionele rechtssysteem niet tegen deze extreme vorm van geweld is opgewassen. Het is de bedoeling dat de speciale brigade onderdeel gaat vormen van de Nationale Politie en nauw gaat samenwerken met gespecialiseerde diensten binnen de politie, Europol en buitenlandse politieorganisaties. Volgens Grapperhaus is de beoogde brigade te vergelijken met de Drug Enforcement Administration (DEA) in de Verenigde Staten.

Tot 5 miljoen euro tipgeld
Het CDA, dat al eerder met het idee kwam van een speciale antidrugseenheid, stelt voor om het tipgeld voor de opsporing van gevaarlijke criminelen te verhogen. Nu staat iemand die de kopstukken van de ‘mocromaffia’ Ridouan Taghi en Said Razzouki helpt opsporen een beloning van 100.000 euro te wachten. Volgens het CDA gaan mensen voor dat bedrag echter niet hun leven op het spel zetten. Een beloning van een miljoen of vijf is volgens de partij realistischer. “Met Hollandse zuinigheid komen we er niet”, stelde Kamerlid Van Dam. De VVD en PvdA zijn het eens met hun CDA-collega. De fractievoorzitters en premier Mark Rutte zeggen echter dat het probleem zo complex is dat zij geen snelle oplossing kunnen bedenken. De moord op de advocaat raakt volgens de premier “het fundament van onze rechtsstaat”, maar “de strijd die wij leveren is uiterst complex.” Er wordt nagedacht over ruimere bevoegdheden voor de politie, maar geld voor extra mensen wordt voorlopig niet toegezegd.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner