Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

SmartCell

Optex

Alarm Meldnet

SOBA

Gold-IP

NIBHV

Secusoft

VEB

IDIS

HD Security

G4S

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

ADI

VideoGuard

Brivo

Genetec

Trigion

Ajax Systems

Bydemes

Hikvision

Explicate

Top Security

SmartSD

Akuvox

Eizo

De Beveiligingsjurist

Advancis

ARAS

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Milestone

CardAccess

CDVI

Paxton

Unii

JMB Groep

Add Secure

Dero Security Products

Multiwacht

VBN

Masset Solutions

NetworxConnect

RoSecure

GFT

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

EAL

Securitas

Seris

ASIS

Connect Security

i-Pro

Paraat

Nimo Drone Security

VVNL

Sequrix

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Seagate

OSEC

Uniview

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

20face

2N

Nenova

BHVcertificaat.online

Eagle Eye Networks

VAIBS

Regio Control Veldt

CSL

HID

Kiwa

DZ Technologies

Grote integrale controles tegen ondermijning

16 december 2021
Redactie
08:54

In samenwerking met acht gemeenten en de douane heeft de politie op 13 en 14 december een grootschalige actie tegen ondermijning gehouden. Hierbij werden duizenden voertuigen gecontroleerd. In de bestelbus werd ruim 1100 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Verder werden boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen, diefstallen, drugsbezit en beledigingen.

Ondermijning in de breedste zin van het woord aanpakken was het doel van de integrale actieweek ondermijning. Samen met partners controleerde de politie op maandag 13 en dinsdag 14 december duizenden voertuigen en hun bestuurders in respectievelijk Cuijk en Uden. Daarbij werd scanapparatuur voor verborgen ruimtes gebruikt, maar ook drugs – en geldhonden zijn ingezet. Een helikopter stond zelfs paraat.

Gezamenlijke vuist tegen ondermijning
Om ondermijning aan te pakken is het cruciaal om gezamenlijk op te treden als overheid, benadrukt de politie. Deze keer bestond het integrale samenwerkingsverband uit de douane, acht gemeenten (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Boekel, Uden, Landerd en Sint-Anthonis), de Taskforce RIEC het Openbaar Ministerie Oost-Brabant en diverse onderdelen van de politie.
Onder regie van de politie en het OM zijn er bij deze actie zogeheten ANPR camera’s gebruikt. Daarbij worden gefotografeerde kentekens automatisch vergeleken met kentekens in politiebestanden. Het kan gaan om mensen in het criminele circuit of voertuigen met een verborgen ruimte. Ook kan er nog een rekening openstaan in de vorm van boetes. Na een zogenaamde ANPR-hit bij het passeren van de camera wordt het betreffende voertuig gecontroleerd.

Actiedagen in Cuijk en Uden
Maandagmiddag startte de integrale actie tegen ondermijning met een grote verkeerscontrole in Cuijk. Die leidde tot een opmerkelijke vondst. In de laadruimte van een bestelbus werd ruim 1100 kilo aan illegaal vuurwerk ontdekt. De twee inzittenden van de bus zijn vervolgens aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Andijk en een 20-jarige man uit Grootebroek. Zij zitten nog steeds vast en zijn uitgebreid gehoord. Het onderzoek tegen hen is in volle gang en ook de woonadressen van het tweetal zijn doorzocht. Tijdens doorzoekingen in hun woningen werd niets van belang voor het onderzoek gevonden.
Het parkeerterrein van het Bernhoven Ziekenhuis vormde tijdens de tweede actiedag op dinsdag 14 december het hoofddecor van een grootscheepse controle. Verder ontdekte de gemeente Uden tijdens de controle zes signalen van mogelijke adresfraude en één signaal van mogelijke sociale zekerheidsfraude. De gemeente gaat dit verder onderzoeken.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner