Handel in nepmerkkleding ontdekt na anonieme tip

Bij een instap en zoeking in een bedrijfspand aan de Rivium Promonade in Capelle aan den IJssel werd dinsdag een enorme hoeveelheid nepmerkkleding, nepmerkschoenen en nagemaakte designer tassen en riemen gevonden. De zaak kwam aan het licht na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Er zijn in het lopende onderzoek nog geen aanhoudingen verricht.

Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over een persoon die in valse merkkleding zou handelen. MMA zette de informatie anoniem door naar de politie, die een onderzoek startte naar deze persoon. Dat leidde naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rivium Promenade. De politie kreeg het vermoeden dat de man vanuit dit pand zijn handel in valse merkkleding en valse merkschoenen runde. Hij gebruikte het als opslag, maar ook als winkel voor zijn criminele activiteiten.

Tonnen aan verkoopwaarde
Dinsdagochtend stapten politieagenten van het Flexteam van district Oost het pand binnen. Daar troffen ze rekken, zakken en dozen vol met nagemaakte merkkleding, schoenen en accessoires van zowat alle grote designermerken aan. De verkoopwaarde van de kleding wordt geschat op zo’n 450.000 euro.
Nadat agenten het eerste pand in het bedrijfsverzamelgebouw hadden doorzocht is er een ronde gemaakt door het verzamelgebouw. Op verschillende verdiepingen werden nog twee units gevonden met namaakkleding en -schoenen. De verkoopwaarde van deze aangetroffen goederen wordt geschat op nog eens zo’n 50.000 euro. Het Intellectuele Eigendom Fraude Team doet nader onderzoek naar de verdachte(n) en de omvang van de zaak. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Deel dit artikel via: