Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

IDIS

Securitas

Masset Solutions

VEB

Service Centrale Nederland

Network Optix

OSEC

Ajax Systems

CardAccess

ASSA ABLOY

Paxton

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Hikvision

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

Alphatronics

Nenova

2N

Secusoft

20face

HD Security

Brivo

Eizo

Paraat

Advancis

Top Security

VideoGuard

Uniview

SOBA

Bosch Security Systems

Multiwacht

Milestone

DZ Technologies

G4S

Sequrix

SmartCell

Connect Security

NIBHV

Crown Security Services

Centurion

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

ARAS

De Beveiligingsjurist

VBN

VVNL

Akuvox

Trigion

Seris

Lobeco

i-Pro

Genetec

EAL

HID

Unii

GFT

Traka ASSA ABLOY

CSL

CDVI

ASIS

Dero Security Products

Kiwa

Explicate

NetworxConnect

Avigilon Alta

RoSecure

SmartSD

JMB Groep

ADI

Seagate

Optex

VAIBS

Hanwha Vision en A.I. Tech bouwen samen aan AI in CCTV

23 januari 2024
Redactie
09:04

Een van de pionierspartners van Hanwha Vision is A.I. Tech. Mede-eigenaar Alessia Saggese vertelt hoe geavanceerde video-analyse de detectie aanzienlijk verbetert en het aantal onnodige alarmen in video vermindert.

A.I. Tech is een Italiaans bedrijf dat in 2012 is opgericht en cutting-edge video-analyseoplossingen heeft ontwikkeld op basis van toonaangevende kunstmatige intelligentie. Het heeft meer dan twintig verschillende video-analysetoepassingen die wereldwijd in meer dan zestig landen worden gebruikt, in verschillende sectoren, van beveiliging en detailhandel tot slimme steden en slimme parkeergelegenheden. We spraken met mede-eigenaar Alessia Saggese.

Wat is jouw rol bij A.I. Tech?
“Ik ben een van de mede-eigenaren van A.I. Tech en ben ook universitair hoofddocent aan de Universiteit van Salerno, met een focus op computervisie en patroonherkenningstechnieken voor video- en audio-surveillance. Bij A.I. Tech hebben we allemaal tientallen jaren ervaring in het AI-veld, waarbij de eigenaren/oprichters allemaal hoogleraren zijn aan de Universiteit van Salerno en breed erkend worden door de internationale wetenschappelijke gemeenschap op dit gebied. Met andere woorden, het ontwikkelen van innovatieve AI-toepassingen en deze in de samenleving inzetten, is de kern van ons bedrijf.”

Hoe zit het met de samenwerking tussen A.I. Tech en Hanwha Vision Europe?
“Onze samenwerking begon in 2015 toen Hanwha Vision een van de eerste fabrikanten van videoapparaten was die de ontwikkeling van toepassingen openstelde voor derden. Destijds was A.I. Tech een van de weinige bedrijven die in staat waren om AI-algoritme-mogelijkheden naar camera’s te brengen. Natuurlijk hebben zowel AI als hardware (camera’s) zich sindsdien aanzienlijk ontwikkeld, zodat eindgebruikers meer kunnen bereiken via ingebouwde, op AI gebaseerde toepassingen op elke camera. Het is opwindend omdat bedrijven nu problemen kunnen oplossen die slechts enkele jaren geleden onmogelijk op te lossen waren, zoals de combinatie van de thermische camera’s van Hanwha Vision met onze AI-INTRUSION-app. Dit biedt geavanceerde inbraakdetectie met veel minder onnodige alarmen. Hanwha Vision en A.I. Tech zijn vertrouwde partners en daarom kunnen de meeste klanten de meeste van onze toepassingen rechtstreeks via Hanwha Vision kopen. We waarderen de hoge betrouwbaarheid van Hanwha Vision’s camera’s en de voortdurende ontwikkelingen die worden gedaan om de hardware te verbeteren.”

Is er een nieuw product of oplossing waar je enthousiast over bent?
“Een van de grootste uitdagingen van de samenleving op dit moment is het optimaliseren van energie en het opbouwen van een duurzamere wereld. Dit drijft de ontwikkeling aan van een nieuwe oplossing van A.I. Tech voor slimme verlichting die adaptief de lichtniveaus kan veranderen op basis van gedetecteerde objecten die een gebied doorkruisen, op wegen en bij verschillende zichtbaarheid. Zo kan het bijvoorbeeld automatisch de lichtniveaus verhogen als reactie op mistige en natte wegomstandigheden.”

Merk je dat het gebruik van AI en analyse naast videotechnologie toeneemt?
“Sommige experts hebben gesteld dat AI vóór 2017 bijna ‘prehistorisch’ was en als je ziet hoe deep learning AI zich vandaag ontwikkelt in de videosector, begrijp je direct waarom. Het transformeert hoe video wordt gebruikt in organisaties, bijvoorbeeld het tellen van mensen in menigten binnen enkele seconden, in tegenstelling tot de uren die het zou duren voor een persoon om handmatig te tellen. Het toepassen van AI op deze manier, om menselijke besluitvorming te ondersteunen en te versnellen, opent de deur naar tal van andere mogelijkheden op het gebied van team- en operationele efficiëntie en ontsluit inzichten uit een enorme hoeveelheid gegevens.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner