Havenbeveiliger Marco Engelfriet wint V-factor 2021

Havenbeveiliger Marco Engelfriet, van Securitas is de winnaar van de V-factor 2021. Volgens de vakjury laat hij met zijn natuurlijke rust en overwicht zien dat hij het werk helemaal in de vingers heeft en gaat hij technologische ontwikkelingen niet uit de weg. “Marco is een ambassadeur van de beveiligingsbranche”, aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs.

“Als beveiliger schat je risico’s in waar een bedrijf misschien niet eens bij stil heeft gestaan. Observaties, ingrijpen en creatief meedenken zijn hele belangrijke V-factoren die onmisbaar zijn in ons vak”, aldus de winnaar die donderdag blij verrast werd op zijn werkplek in de Rotterdamse haven. “Dit is waarvoor ik het doe. Ik probeer altijd mijn best te doen. Soms wordt dat gewaardeerd en soms niet. Ik had het echt niet verwacht.”

Uitgedaagd door Danny Makkelie
Marco Engelfriet ontving zijn prijs, een iPad en een oorkonde, uit handen van juryvoorzitter Marianna Clarijs. Daarbij werd zij online geassisteerd door politie-inspecteur en topscheidsrechter Danny Makkelie. Makkelie heeft de drie finalisten eerder uitgedaagd in het KNVB Replay Center en ze aan de tand gevoeld over de opkomst van technologie en digitale hulpmiddelen in het werk.

Beveiligers 2.0
Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: “Dit jaar zijn we zoek gegaan naar beveiligers 2.0. En dat zijn alle drie de finalisten. Deze beveiligers onderkennen dat technologie en digitale hulpmiddelen niet meer zijn weg te denken in onze branche en gaan daar in de praktijk adequaat mee om.” Engelfriet: “Preventie is belangrijk in ons werk, erger proberen te voorkomen. Net zoals Danny Makkelie kun je ons ook zien als scheidsrechter, wij observeren en komen in actie als iets niet in de haak is.”

Publieksprijs
De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: “Zij zijn boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.” De andere finalisten zijn Loura Knol, objectbeveiliger en teamleider bij Randstad Bewaking en Shelby Perez, objectbeveiliger bij Safened. Laatstgenoemde kreeg de meeste stemmen op Facebook en Instagram en sleept daarmee de Publieksprijs in de wacht.

Vakjury
De vakjury van de V-factor 2021 bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (BeveiligingNieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

Deel dit artikel via: