HD Group verruilt Amstelveen voor Purmerend

Vanaf 1 augustus is HD Group actief vanuit Amersfoort en Purmerend. Op deze manier wil het bedrijf nog efficiënter werken met snellere response naar haar partners. Intussen blijft het aantal medewerkers groeien. Bedrijfsleider Leon Baijens legt uit hoe dat kan in deze tijd van schaarste.

“Door verwachtingspatronen te managen van medewerkers, is er een keuze gemaakt tussen kantoren van waaruit ze gepland worden”, zegt bedrijfsleider Leon Baijens. “Dit komt erop neer dat medewerkers die specifiek kiezen voor locaties met een gerichte uitvraag en andere locaties zoals voor detacheringsopdrachten, te maken krijgen met een andere type planner. Er is als het ware een knip gemaakt tussen partners in de zorg en flex.”

Personeelstekorten
Overal is te lezen dat er allerlei personeelstekorten ontstaan, waardoor er maatschappelijk bepaalde zaken onder druk komen te staan. Baijens: “Natuurlijk dient elke organisatie goed te overwegen waar zij haar prioriteit moet stellen. Dit is ook voor HD Group het geval. Voor veel organisaties komt dit dan neer op het bedrijf te stabiliseren, dan wel de groei te beperken. Dit is voor HD Group niet nodig, omdat we in de afgelopen drie maanden twaalf beveiligers hebben geworven via het netwerk van de operationeel verantwoordelijk. Zij hebben inmiddels een arbeidsovereenkomst getekend bij HD Security Services. Dit komt dus neer op een gemiddelde instroom van één beveiliger uit het eigen netwerk per week. Op deze manier is 1740 uur extra inzetcapaciteit per periode toegevoegd aan HD Security Services.”

Luisteren naar medewerkers
Bij navraag bij de betreffende operationeel verantwoordelijke Leon Baijens, hoe bovenstaande resultaat behaald is, vertelde hij het volgende: “Luister naar medewerkers en vraag wat ze echt zoeken in een baan. Maar wees ook eerlijk over iets wat niet haalbaar is. Dan is de kans groter dat ze ook later weer voor je willen werken. Elke particuliere beveiligingsorganisatie, bedrijven die beveiligers detacheren en bedrijven die de beveiliging inhuren zoeken naar een oplossing. De kans is groot dat HD Security Services wel is de beste oplossing kan zijn. Neem gerust is contact met ons op. Wij denken graag mee.”

Deel dit artikel via: