Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Trigion

Crown Security Services

Avigilon Alta

Top Security

Sequrix

Paraat

Explicate

EAL

DZ Technologies

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

OSEC

ARAS

CSL

PG Security Systems

IDIS

VEB

Kiwa

HID

Nimo Drone Security

SOBA

Multiwacht

VVNL

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

VBN

Akuvox

2N

Eagle Eye Networks

SmartCell

Uniview

Nenova

NetworxConnect

VAIBS

SmartSD

Ajax Systems

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Lobeco

20face

Eizo

JMB Groep

VideoGuard

Seagate

Secusoft

Connect Security

Alarm Meldnet

Bydemes

Seris

i-Pro

De Beveiligingsjurist

Brivo

Advancis

ASIS

Paxton

G4S

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

RoSecure

HD Security

Milestone

Securitas

GFT

Genetec

Regio Control Veldt

Gold-IP

CDVI

Unii

SMC Alarmcentrale

ADI

Add Secure

NIBHV

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

CardAccess

Centurion

Optex

Dero Security Products

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verbetert de beveiliging

15 februari 2023
Redactie
06:57

Aangezien veel internationale organisaties hun hoofdkantoor in het Brusselse gewest hebben, besloot de regio de stedelijke beveiliging te verbeteren. Hiervoor gebruikten ze het Security Center-videobewakingssysteem van Genetec, dat een effectieve oplossing biedt voor centrale videobewaking.

In het Brusselse gewest zijn veel belangrijke internationale instellingen gezeteld, zoals de Raad van de Europese Unie en het hoofdkantoor van de NAVO. Het gewest kent 18 gemeenten, waaronder de stad Brussel, elk met een eigen bestuur. Tot 2013 werd er videobewaking gebruikt op tien gebieden, namelijk door zes politiebureaus, de metro (MIVB), de Haven van Brussel, de brandweer- en ambulancediensten (DBDMH), en Brussel Mobiliteit (verantwoordelijk voor verkeer, signalering en tunnels). In totaal waren er 1600 camera’s in gebruik die met acht verschillende videobewakingssystemen werden beheerd.

De uitdaging
In 2013 kreeg het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) de taak om de regionale videobewaking te stroomlijnen. “Het probleem was dat we niet alle diensten konden overzetten op een gedeeld systeem, omdat de vereisten en reguleringen voor elke dienst anders waren. Daardoor konden ze niet dezelfde toepassing gebruiken. En een toepassing gebruiken om alle systemen te beheren behoorde ook niet tot de mogelijkheden, aangezien het na verloop van tijd te ingewikkeld zou worden om compatibiliteit te behouden”, vertelt Christian Banken, coördinator Regional Security bij het CIBG.

Betere samenwerking
Als een dienst een opname wil bekijken van langer dan drie dagen geleden en deze niet is opgeslagen op hun harde schijven, zoekt hun kopie van Security Center naar de desbetreffende opnamen op de schijven van de CIBG. Het bekijken van deze externe videobeelden gaat net zo snel als het bekijken van de lokale beelden.
Security Center heeft toegang tot een enorm aanbod aan uitbreidingsmodules van derde partijen. Het Brusselse gewest gebruikt bijvoorbeeld ACIC Video Analytics, dat een melding op het scherm toont wanneer iemand fout parkeert, en BriefCam, dat alle bewegende voorwerpen bij een stilstaand beeld extraheert.
Security Center wordt in elk datacenter op speciale servers geïnstalleerd. “Videobewaking moet worden afgezonderd van de rest van de infrastructuur om er zeker van te zijn dat het niet mogelijk is om vanuit een andere systeemtoepassing de opnames te benaderen”, legt Christian Banken uit.

Resultaten
Elke dienst heeft een eigen kopie van Security Center en kan zo zelf de videobeelden beheren en bepalen welke opnames worden gedeeld met het gewest. “Hierdoor kunnen we de wettelijke beperkingen in acht nemen. De politie deelt bijvoorbeeld alleen opnames van bewakingscamera’s op openbare wegen op regionaal niveau, terwijl de beelden van lokale bewakingscamera’s op het politiebureau blijven”, vertelt Christian Banken.
Aangezien alle diensten en het gewest hetzelfde systeem gebruiken, zijn er geen technische beperkingen en kunnen opnames moeiteloos gedeeld worden. “In tegenstelling tot andere systemen gebruikt Security Center de multicast-methode om opnames te verzenden. Hierdoor ontvangen de openbare diensten en het regionale bestuur dezelfde beelden. Halverwege 2017 beheerde het gewest met Security Center al 700 bewakingscamera’s”, besluit Christian Banken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner