Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

G4S

Explicate

Connect Security

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Akuvox

PG Security Systems

SmartSD

Sequrix

Boon Edam

VideoGuard

RoSecure

Trigion

SmartCell

DZ Technologies

Nimo Dog Security

VEB

Dahua

Unii

Koninklijke Oosterberg

Crown Security Services

IDIS

Genetec

HD Security

CDVI

Advancis

ARAS

Service Centrale Nederland

2N

Eizo

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

OSEC

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Hikvision

Bosch Security Systems

CSL

ASIS

BHVcertificaat.online

CardAccess

Alphatronics

Centurion

VBN

ADI

Seris

NIBHV

Paxton

Oribi ID Solutions

Securitas

VAIBS

VVNL

Uniview

i-Pro

Brivo

Top Security

MPL

Paraat

Optex

20face

Gold-IP

Secusoft

Dero Security Products

Regio Control Veldt

GFT

SOBA

JMB Groep

Lobeco

Add Secure

SMC Alarmcentrale

EAL

Kiwa

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Nenova

Milestone

Alarm Meldnet

Seagate

HID

Multiwacht

Het technische brein voor uitdagende videoprojecten

28 maart 2024
Redactie
11:46

Beveiligingsinstallateurs hebben steeds meer IT-ers nodig, maar die zijn lastig te vinden en duur. DZ Technologies zag hierin een gat in de markt en ondersteunt installatiebedrijven nu met kennis en extra handjes. De technische kennis is onder andere afkomstig van Aggrey Jowetty Ishebahinda, die installateurs helpt de grootste technische uitdagingen te overwinnen.

Oprichter en eigenaar van DZ Technologies, Dennie Zaad, ontmoette Ishebahinda tijdens een project op Schiphol en ontdekte vrijwel direct diens technische talenten. De jonge Oegandees woonde pas in Nederland en was op Schiphol aan de slag gegaan als administratief coördinator. Hij was echter op zoek naar een baan als IT-er, waarvoor hij in Oeganda was opgeleid. “DZ Technologies bood mij de kans om mijn IT-vaardigheden weer te gebruiken. Zo begon ik daar op de supportafdeling om klanten op afstand te helpen bij het migreren van VMS-en en het configureren van complete bewakingssystemen op basis van de Milestone-software.”

Groot aantal uitdagingen
Ishebahinda hoeft zich niet te vervelen bij DZ Technologies. Het aantal projecten waar hij bij betrokken wordt groeit snel. En dat geldt ook voor het aantal uitdagingen dat bij hem wordt neergelegd. “Het is veel zelf uitzoeken. Gelukkig zijn veel antwoorden te vinden op de website van Milestone, maar fijner vind ik het om met andere technici te overleggen, die ik bijvoorbeeld ontmoet tijdens conferenties van Milestone. Je kan ook bellen als je er niet uitkomt, maar dan duurt het soms lang om antwoorden te krijgen, terwijl klanten daar niet op willen wachten. We zijn daarom hard op zoek naar collega’s, zodat we ook elkaar kunnen adviseren.”

Preconfiguratie
Een van de belangrijkste taken van de jonge technicus is het preconfigureren van complete bewakingssystemen. Dit gebeurt op basis van het beveiligingsplan van de opdrachtgever. Alle benodigde hardware wordt naar DZ Technologies gestuurd, waarna Ishebahinda en zijn collega’s er een compleet werkend systeem van maken. Het installatiebedrijf hoeft de componenten dan alleen nog op te hangen, aan te sluiten en te finetunen. Dat werkt makkelijker en efficiënter dan wanneer de configuratie op locatie uitgevoerd moet worden. Omdat dit als core business wordt uitgevoerd, kan DZ Technologies dit snel en accuraat oppakken door middel van bepaalde tools en hulpmiddelen. Daarmee is heel snel een systeem van wel honderden camera’s te configureren, waarbij meteen ook de benodigde documentatie wordt vervaardigd, inclusief een checklist die op locatie door het installerende team kan worden afgewerkt.

Leuke projecten
Een van de leukste kanten van het werk bij DZ Technologies vindt Ishebahinda de internationale projecten. Pas geleden was hij nog in Florence. Het gaat doorgaans ook om hele leuke projecten in prachtige hotels of op luxe jachten. Hij kent inmiddels veel klanten en doet dagelijks een grote dosis ervaring op. Zo is opgevallen dat voor bepaalde configuraties een grote vraag bestaat. DZ Technologies overweegt om dergelijke systemen ook via een webshop te gaan aanbieden. Installateurs hoeven zich dan geen zorgen te maken over technisch gedoe, omdat zij een compleet ‘plug&play’-systeem aanschaffen. “Maar maatwerk zal altijd onze kracht blijven, evenals compleet projectmanagement bij uitdagende werkzaamheden. Daarbij is het aan ons om ervoor te zorgen dat het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner