Hikvision komt met MinMoe Iris Recognition Terminal

Hikvision heeft zijn MinMoe Iris Recognition Terminal geïntroduceerd. Deze is bedoeld voor hogere beveiligingsniveaus en biedt naast irisherkenning ook gezichtsherkenning. Wie dat niet wil, kan gebruik maken van een rfid-kaart, als het beveiligingsniveau dat toelaat.

Het patroon van elke iris, gevormd in een vroeg stadium van de menselijke ontwikkeling, is uniek en blijft opmerkelijk stabiel gedurende de rest van iemands leven. De details van de iris zijn zo rijk en complex dat het vrijwel onmogelijk is om ze te kopiëren. Dit maakt het een ideaal biometrisch karakter voor geautoriseerde toegangsverlening waarbij verschillende mensen nauwkeurig worden geïdentificeerd en onderscheiden.
Hikvision’s MinMoe Iris Recognition Terminal kan binnen 1 seconde snel unieke karakters van een iris verifiëren en de herkenningsafstand kan oplopen tot 70 cm. De terminal beschikt ook over technologie om manipulatie tegen te gaan. Met slechts een oogopslag kan het de identiteit snel verifiëren, zelfs zonder dat het nodig is een veiligheidsbril, bril, helm of andere PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) te verwijderen.

Meerdere authenticatiemethoden
Naast irisherkenning ondersteunt de terminal een aantal andere authenticatiemethoden, waaronder gezichtsherkenning, herkenning van vingerafdrukken en rfid-kaarten. Dit betekent dat het meer opties en flexibiliteit kan bieden voor toegangsoplossingen bij onder andere bankkluizen, wetenschappelijke laboratoria en ziekenhuizen.
“In de afgelopen decennia is het gebruik van sleutels, pincodes en ID-kaarten voor geautoriseerde toegangsverlening afgenomen. De markt betreedt nu het tijdperk van biometrie”, zegt Carvin Ying, productmanager Access Control bij Hikvison. Volgens Ying brengt biometrische toegangsverlening inherente voordelen met zich mee, zoals hogere veiligheid en efficiëntie. Ook wordt onnodig fysiek contact voorkomen. Iris- en gezichtsherkenning bieden contactloze toegangsverlening en dat is een hygiënische methode die steeds meer de voorkeur geniet op de markt.

Deel dit artikel via: