Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

G4S

Masset Solutions

Multiwacht

Avigilon Alta

Connect Security

VAIBS

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Top Security

Brivo

Explicate

JMB Groep

Kiwa

HID

Nimo Drone Security

HD Security

Eagle Eye Networks

ASSA ABLOY

EAL

VVNL

SmartCell

Genetec

Eizo

ASIS

Oribi ID Solutions

GFT

NIBHV

Seris

i-Pro

SOBA

Akuvox

Centurion

IDIS

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Secusoft

Add Secure

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

PG Security Systems

Dero Security Products

Crown Security Services

Uniview

Paraat

Nenova

Traka ASSA ABLOY

VEB

Unii

ADI

CDVI

Seagate

DZ Technologies

Bydemes

Optex

Trigion

20face

CSL

ARAS

Regio Control Veldt

Ajax Systems

VBN

RoSecure

Gold-IP

Securitas

SmartSD

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Paxton

OSEC

Network Optix

Alarm Meldnet

Alphatronics

Milestone

VideoGuard

CardAccess

Advancis

Nimo Dog Security

Sequrix

2N

Hoog overleg over toenemend voetbalgeweld

31 oktober 2021
Redactie
08:47

Sinds weer publiek is toegestaan in de stadion, wordt de voetbalwereld overschaduwd door supportersgeweld. Dit weekend ging het mis tijdens de wedstrijden tussen Excelsior-FC Eindhoven en MVV-Roda JC. Reden voor minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om maandag in gesprek te gaan met de KNVB.

De wedstrijd tussen Excelsior en FC Eindhoven moest even worden stilgelegd vanwege spreekkoren en omdat er spullen op het veld werden gegooid. Bij de ‘derby’ tussen MVV en Roda JC ging het helemaal mis. Daar moest de mobiele eenheid optreden tegen zo’n 25 gewelddadige relschoppers die vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij de schermutselingen raakten zes agenten en twee stewards gewond. Burgemeester Paul Depla van Breda benadrukt dat het geweld moet stoppen. Hij neemt maandag deel aan het gesprek met de Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin politie, justitie en de KNVB zijn vertegenwoordigd.

Concrete maatregelen
Depla wil concrete maatregelen om het geweld in en rond de stadions tegen te gaan. Zo zouden stadionverboden moeten worden uitgebreid met een gebiedsverbod en een meldplicht. Hooligans kunnen dan ook worden aangepakt als zij buiten het stadion problemen zoeken. Verder is de burgemeester een voorstander van strafpunten voor voetbalclubs die de veiligheidszorg niet goed op orde hebben. Hij vindt namelijk dat ook de clubs verantwoordelijk zijn voor het geweld. Als zich een ernstig incident voordoet in een supportersvak, wil Depla dat voor bijvoorbeeld drie weken kunnen sluiten. Behalve in de stadions, vonden de afgelopen tijd ook ernstige incidenten daarbuiten plaats. Zo zag de algemeen directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, zich genoodzaakt ontslag te nemen vanwege aanhoudende bedreigingen, ook op zijn privéadres. En vorige week werd de clubleiding van Union Berlin aangevallen door Feyenoord-hooligans. Als het aantal incidenten niet vermindert, wil de KNVB straffen voor wangedrag verhogen, supporters weren en sneller wedstrijden laten staken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

SequriX

Wordt een partner