Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

DZ Technologies

ARAS

VVNL

Akuvox

Connect Security

i-Pro

Genetec

GFT

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

Securitas

Seris

EAL

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

Unii

VBN

Gold-IP

G4S

Bydemes

PG Security Systems

VEB

Milestone

Brivo

JMB Groep

Alphatronics

20face

Top Security

SMC Alarmcentrale

ASIS

SmartCell

SmartSD

NIBHV

Secusoft

Add Secure

Sequrix

2N

Lobeco

Explicate

Hikvision

Alarm Meldnet

Centurion

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

HD Security

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Kiwa

Eizo

Multiwacht

SOBA

Paxton

VAIBS

CDVI

Trigion

ADI

Hanwha Vision Europe

CSL

Uniview

Paraat

Advancis

OSEC

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Ajax Systems

IDIS

VideoGuard

HID

RoSecure

Nenova

Optex

Seagate

Crown Security Services

CardAccess

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Iconisch multifunctioneel stadion beveiligd met Genetec-platform

15 februari 2024
Redactie
09:55

De Capital One Arena, gelegen in het hart van Washington DC, is een van de meest iconische locaties voor entertainment en sportevenementen in de Verenigde Staten. Recent werd hier een ultramoderne videotoezichtcentrale ingericht, van waaruit met behulp van Security Center van Genetec maar liefst 600 camera’s worden beheerd.

Tijdens een internationale persconferentie in Washington DC presenteerde Genetec de Capital One Arena als referentieproject. Dit omdat het gebouw een enorme bekendheid geniet in de Verenigde Staten, maar ook omdat voor het videotoezicht en toegangsbeheer grote uitdagingen overwonnen moesten worden. Het stadion, voorheen bekend als de Verizon Center, is daarmee ook een soort van proeftuin waar ervaring met uiterst moeilijke omgevingsomstandigheden kan worden opgedaan. Een van de belangrijkste uitdagingen is de grote verscheidenheid aan evenementen die er plaatsvinden.

Sportwedstrijden en concerten
Met een capaciteit van meer dan 20.000 toeschouwers is de Capital One Arena de thuisbasis van verschillende professionele sportteams, waaronder de Washington Wizards (NBA-basketbal) en de Washington Capitals (NHL-hockey). Maar naast sportevenementen biedt het stadion ook concerten van wereldberoemde artiesten zoals Madonna en Lady Gaga en andere live-optredens. Tijdens de persconferentie vond net de opbouw plaats van een concert van de wereldberoemde zanger Marc Anthony. Dat is een enorme logistieke operatie, waarbij het risico van diefstal van kostbare en onmisbare apparatuur groot is en de beveiliging dus op scherp staat. Vanuit de controlekamer wordt dan rond de klok elke deur en elk vrachtwagendock nauwlettend in de gaten gehouden.

Multifunctioneel centrum
De Capital One Arena staat bekend om zijn moderne voorzieningen en state-of-the-art faciliteiten. Bezoekers kunnen genieten van luxe zitplaatsen, hoogwaardige geluidssystemen en uitstekende cateringdiensten tijdens hun evenementenbezoek. Daarnaast fungeert het stadion als een centrum voor gemeenschapsbetrokkenheid en sociale impact. Het organiseert regelmatig liefdadigheidsevenementen, educatieve programma’s en initiatieven om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Kortom, de Capital One Arena is niet alleen een locatie voor spannende sportwedstrijden en entertainment, maar ook een belangrijk onderdeel van de levendige cultuur en gemeenschap van Washington DC. Elk evenement, zo’n 250 per jaar, vergt een apart beveiligingsplan dat op maat wordt gesneden in nauw overleg met brandweer en politie, maar ook met veiligheidsdiensten van sportclubs en artiesten.

Beveiligingssysteem nooit af
Een belangrijk hulpmiddel voor de veiligheidsorganisatie vormen de ruim 600 camera’s in en rond het stadion. Deze zijn voornamelijk van Axis, maar er worden ook camera’s van Bosch en Hanwha gebruikt. Verder zijn er 175 kaartlezers die via controllers van Axis en HID op het Genetec-platform zijn aangesloten. Hiermee worden het stadion, drie andere gebouwen en de omgeving van het stadion bewaakt. Hoewel het beveiligingssysteem volledig operationeel is, is het nog lang niet af, vertelde director of Venue Security Sylvester Servance van Monumental Sports & Entertainment. “We zijn met weinig camera’s begonnen, maar geleidelijk werden de veiligheidseisen steeds strenger en moesten we elke keer opschalen. Sportwedstrijden hebben nooit een probleem gevormd, maar met concerten ligt dat anders. Afhankelijk van wie er optreedt, is een behoorlijk niveau van beveiliging nodig. Hoe jonger het publiek en hoe meer alcohol, des te groter de problemen.”

Nieuwe techniek
Servance is goed op de hoogte van de mogelijkheden van het Genetec-platform en erkent nog lang niet alles te benutten. “Elke keer als nieuwe techniek beschikbaar komt, bekijken wij met onze installatiepartner Siemens of het voor ons interessant en haalbaar is. Daarbij gaat het niet alleen om techniek. Nieuwe toepassingen moeten ook geïntegreerd kunnen worden in onze veiligheidsorganisatie en mogen niet in strijd zijn met eisen die de wet en stakeholders stellen. Het primaire belang van ons systeem is het controleren van de vele in- en uitgangen van het gebouw. Het mag niet gebeuren dat een deur niet goed afgesloten is, zodat onbevoegde personen kunnen binnendringen. Daarom wordt elke deur elektronisch bewaakt. Daarnaast zijn de camera’s nodig om bewijsmateriaal te leveren als er een incident is geweest. Wij maken daarvoor gebruik van Clearance van Genetec, waarmee bewijsmateriaal uitstekend is te archiveren en te documenteren, zodat wij goed bruikbare dossiers aan de politie kunnen overhandigen.” Handig daarbij is dat het DC Metro Police Department eveneens met het platform van Genetec werkt. Beelden kunnen voorzien van een watermerk eenvoudig worden doorgestuurd naar het systeem van de politie.

Continue veranderingen
Handig is ook de ‘mapping’-functionaliteit. Niemand weet precies waar alle 600 camera’s op gericht zijn. Daarom kunnen beelden worden geselecteerd op basis van plattegronden. Dat is handig voor de eigen beveiligers, maar essentieel voor medewerkers die het gebouw niet zo goed kennen, zoals politieagenten en beveiligers van sportclubs en artiesten die tijdens evenementen in de toezichtcentrale zitten. Het camerasysteem verandert ook steeds. Recent zijn nieuwe camera’s aangeschaft die veel beter functioneren onder extreem moeilijke lichtomstandigheden, zoals tijdens een popconcert met flitsende lichteffecten. Ook worden nog extra camera’s aangeschaft omdat nog niet elk deel van het stadion geobserveerd kan worden en mensen met kwade bedoelingen die delen goed weten te vinden.

Analytics
De komende tijd wil het stadion investeren in analytics. In de videotoezichtcentrale hangt een indrukwekkende monitorwand en elke operator beschikt over drie beeldschermen, maar dat alles maakt het nog steeds onmogelijk om 600 videostreams live te bekijken. Analytics kunnen ervoor zorgen dat alleen beelden verschijnen die een menselijk oordeel behoeven. Gedacht wordt aan detectie van valpartijen, iemand die op de grond ligt of geweld. Daarnaast kunnen analytics bijdragen aan het ‘crowd control’ en aan het meten van het effect van reclame-uitingen. Het gebruik van analytics ligt echter gevoelig in de Verenigde Staten. Men is erg bang voor ‘Chinese toestanden’. Maar daar staan volgens Servance veel voordelen tegenover. Zo kunnen ouders worden geholpen hun vermiste kind terug te vinden. Het stadion kan echter niet de politieke gevoeligheden negeren, want men wil geen enkel risico op imagoschade lopen. Dat betekent wel dat tijdens evenementen relatief veel menselijke ogen en oren noodzakelijk blijven. En die zijn ook in de VS steeds moeilijker te vinden. De beveiligingsspecialist heeft er dan ook alle vertrouwen in, dat ook de nieuwste technologieën op termijn hun intrede zullen doen in de Capital One Arena. Men is er technisch al op voorbereid.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner