Iedereen tevreden houden ondanks krapte arbeidsmarkt

Klanten niets laten merken van de huidige personeelsschaarste. Dat is de uitdaging waar Huseyin Sarioglu van Connect Security voor staat. Het hoofd van de planning vindt het belangrijk dat klanten tevreden blijven, maar dat ook medewerkers het naar hun zin hebben. Hoe gaat hij om met dit spanningsveld?

Als hoofd van de planning is Sarioglu ervoor verantwoordelijk dat elke dienst altijd wordt ingevuld. Een hele puzzel soms in deze tijden dat de vraag naar beveiligers aanzienlijk groter is dan het aanbod. Hij is de spin in het web, die alle uitdagingen op zijn bordje krijgt en die moet oplossen. “Ik zie dat niet als een probleem”, zegt hij. “Het is best wel leuk om elke keer de indicaties van de dag in kaart te brengen en te kijken wat we kunnen aanbieden en van welke kwaliteit. Mijn taak is het overnemen van de zorgen van de klant, zodat de klant rust heeft. Als wij het doen komt het goed. Dat is de gedachte die wij uitdragen en het vertrouwen dat we hebben.”

Flexibiliteit
De huidige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een grote mate van flexibiliteit. Daarom is binnen Connect Security een flexibele schil ingevoerd. Medewerkers worden zoveel mogelijk gestationeerd bij opdrachtgevers waar zij het meest op hun plaats zijn en daarnaast zijn er beveiligers die op meerdere locaties versterking kunnen bieden. “Zo houden we zowel de klant als de medewerkers tevreden”, aldus Sarioglu. Hij heeft veel ervaring met verschillende klanten, locaties en werkinstructies. “Elke locatie heeft eigen werkinstructies en vereist een bepaald profiel van medewerkers. Na al die jaren hebben wij daar een goede grip op gekregen. We stellen altijd meerdere vragen, om goed in kaart te krijgen waar een medewerker past en waar niet. Door elke medewerker aan de meest geschikte klant te koppelen, houden wij beide partijen tevreden. Heeft iemand de gewenste talenkennis? Doet iemand graag staand of liever zittend werk? Hoe meer iemand het naar zijn zin heeft, hoe beter hij of zij presteert.”

Waardering en aandacht
De aanpak van Sarioglu zou niet mogelijk zijn als hij niet alle klanten en medewerkers goed zou kennen. “Niemand is bij ons een nummer. We kennen iedereen van naam en iedereen krijgt dezelfde waardering en aandacht. We vormen een sterk team met een warme band met de werkvloer en de klant. Als wij een uitdaging niet kunnen oplossen, kijken wij hoe wij het op andere manier kunnen oplossen. Efficiency is nu belangrijker dan ooit. Daarnaast moet je ‘nee’ durven zeggen. Als je vanwege de personeelsschaarste niet de kwaliteit kunt leveren die de klant verwacht, moet je dat ook niet doen. Want dan wordt de teleurstelling alleen maar groter. Daarbij gaat het er natuurlijk ook om hoe je communiceert. Het blijft een puzzel en de uitdaging is om die op een zo prettig mogelijke manier op te lossen.”

Deel dit artikel via: