Ievo start technologische samenwerking met Genetec

Ievo, fabrikant van vingerafdrukoplossingen voor toegangsbeheer, is toegetreden tot een technologiepartnerschapsprogramma van Genetec. Dit is gestart om biometrische authenticatie mogelijk te maken voor wie Genetec Security Center gebruikt voor elektronisch toegangsbeheer.


Security Center van Genetec is vooral bekend als videomanagementplatform, maar het is ook geschikt voor beheer van toegang, VoIP-communicatie en analyse. Dankzij ievo worden de mogelijkheden van het platform nu uitgebreid met biometrische authenticatie voor toegangsverlening. Hiertoe is de software van Ievo voor registratie en gebruikersbeheer direct geïntegreerd in Security Center. Zo wordt
toegang mogelijk met slechts één set geregistreerde inloggegevens op het Genetec-platform. Het is dus niet nodig om meerdere inloggegevens op één systeem te beheren. Security Center communiceert met de ievo-systemen via de ievo software voor centrale SQL-distributie en zorgt ervoor dat de juiste toegang en machtigingen voor gebruikersprofielen worden gedistribueerd naar de toegangsapparatuur.

Eenvoudig en efficiënt
Deze naadloze integratie betekent volgens de fabrikant dat het invoeren van gebruikers en profielbeheer eenvoudig en efficiënt verloopt. De geïntegreerde systemen verbeteren ook de beveiliging van een organisatie of faciliteit voor zowel werknemers, bezoekers als eigendommen en bieden een alternatief voor toegang met traditionele ‘kaarten’- en’ PIN’-systemen. “We zijn verheugd om deel te nemen aan het Genetec Technology Partnership-programma”, zegt Shaun Oakes, managing director van ievo. “We integreren niet alleen twee toonaangevende oplossingen voor verbeterde toegangsbeheerinfrastructuren, maar breiden ook ons ​​portfolio van samenwerkingsverbanden uit. Dit stelt ons in staat om onze installateurs en eindgebruikers een bredere selectie van nuttige toegangsoplossingen te bieden.”

Keuzemogelijkheden
“Onze integratie met ievo voegt een nieuwe efficiëntieverbetering toe aan het platform van Genetec en zal onze eindgebruikers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden bieden, wat een nieuw concurrentievoordeel toevoegt”, zei Francois Brouillet, commercieel manager – Toegangscontrole van Genetec. Volgens hem betekent de integratie van ievo-software dat geregistreerde Genetec-gegevens kunnen worden geporteerd en gebruikt in de ievo-gebruikersregistratiesoftware. Hierdoor is het mogelijk om gebruikersrechten en -referenties rechtstreeks vanuit één systeem te beheren, zodat de beheerder meer controle en zichtbaarheid krijgt op een meer uitgebreide, maar nog steeds uniforme manier.

Deel dit artikel via: