iLOQ-sluitsystemen nu via EasySecure te beheren

EasySecure, leverancier van merkonafhankelijke cloud-gebaseerde veiligheidssoftware gaat een strategische samenwerking aan met iLOQ, een fabrikant van batterijvrije sluitsystemen. Samen brengen zij een toegangssysteem dat op afstand te beheren is en dat werkt met draadloze sloten die geen batterijen nodig hebben.

EasySecure en iLOQ zien een sterke vraag naar duurzame en digitaal te beheren sluitsystemen. Hun samenwerking bundelt iLOQ’s innovaties op het gebied van kabelvrije en batterijloze sluitsystemen met EasySecure’s beheerplatform. “iLOQ biedt echt een vervanging van de ouderwetse sleutel, maar dan met sterke voordelen”, zegt Daan Kalkman, COO van EasySecure. Ferry Nekkers, regional sales director Central Europe van iLOQ: “EasySecure is specialist op het gebied van digitaal toegangsbeheer en integratie met externe software. Door de integratie bundelen we onze krachten om de wens van de eindgebruikers optimaal te kunnen bedienen.”

Veiliger
‍In de traditionele markt met fysieke sleutels ligt het risico van sleutelverlies altijd op de loer. Het verlies van één sleutel compromitteert direct de complete beveiliging en heeft als gevolg dat het complete sluitplan vernieuwd moet worden. De samenwerking tussen EasySecure en iLOQ voorkomt dit. Bij het verlies van een iLOQ-sleutel, kunnen de rechten van een gebruiker direct worden geblokkeerd, wat beveiligingsrisico’s minimaliseert. Ook op het gebied van cyberveiligheid en data privacy zeggen beide organisaties voorop te lopen. “We zijn beide ISO 27001 gecertificeerd en hebben data privacy en GDPR compliance hoog in het vaandel staan”, aldus Nekkers.

Duurzamer
‍Traditionele digitale sluitsystemen maken gebruik van netstroom, bekabeling of batterijen. De samenwerking tussen EasySecure & iLOQ biedt dezelfde voordelen, maar dan batterij- en kabelvrij. Door iLOQ’s duurzame concept worden sluitsystemen geopend door de kinetische energie die vrij komt bij het gebruik van de iLOQ S5 sleutel of door de antenne-energie van een smartphone.
‍EasySecure biedt klanten de mogelijkheid om hun complete toegangscontrole online en op afstand te beheren. Door de samenwerking met iLOQ wordt zowel het beheer als toegang voor de eindgebruiker eenvoudiger, belooft het bedrijf. Beheerders verlenen en ontzeggen gemakkelijk toegangsrechten via EasySecure’s platform en hoeven niet meer fysiek aanwezig te zijn om toegang te verlenen. Daarnaast hebben eindgebruikers enkel hun smartphone nodig om toegang te krijgen.

Deel dit artikel via: