Inbreker blijkt onschuldige slotenmaker

Slotenmaker Maarten van der Heijden van slotenbedrijf Meijering keek vrijdagochtend vreemd op nadat hij op verzoek van een deurwaarder een cilinder uit een achterdeurslot had verwijderd. Ineens stond de straat vol politie.

Het voorval vond plaats in de Utrechtsestraat in Creil. Van der Heijden was door een deurwaarder verzocht om een cilinder uit een achterdeurslot te halen. Hij had de klus net geklaard, toen er met grote snelheid een motoragent aan kwam rijden. Al snel volgden vijf politieauto’s, die de omgeving afzetten. Een van de buren had de ‘inbraak’ gezien en 112 gebeld.

Spektakel
Van der Heijden kan er achteraf wel om lachen. De motoragent had hem direct herkend, maar toen waren de surveillanceauto’s al onderweg. Die waren toevallig beschikbaar en in de buurt vanochtend. Buurtbewoners kwamen massaal naar buiten om te  kijken wat er hand was. Het was volgens de slotenmaker ook wel echt even een spektakel. Hij vond het niet erg. Het is volgens hem wel goed dat buurtbewoners zo oplettend zijn. Volgens wijkagent Sander te Vaarwerk is het niet ongebruikelijk dat grootschalig wordt uitgerukt voor een woninginbraak. “We rijden liever negen keer voor niks, dan een keer te weinig.” Volgens de slotenmaker kan er ook nog iets anders achter zitten. De woning hield verband met een wietplantage. Mogelijk dat daarom de cilinder van de voordeur gevuld was met lijm.

Deel dit artikel via: